Ingredienser
Steg 0
Det här receptet räcker till 8 munkar.
Steg 1
Tillsätt vatten, 250 g strösocker, torkad hibiskus och jordgubbar i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Sila för att ta bort hibiskus och jordgubbar. Häll över i kastrullen igen och låt sjuda i ytterligare 15 minuter tills det får en sirapsliknande konsistens. Låt svalna.
Steg 2
Tillsätt återstående socker och citronskal i skålen på en köksmaskin med degblandare och blanda på hastighet 4 tills sockret får samma konsistens som våt sand. Tillsätt smör, vaniljextrakt och salt och blanda på hastighet 6 tills det får en ljus färg. Tillsätt ägg och gräddfil och blanda tills allt är ordentligt blandat. Skrapa ned från skålens sidor vid behov. Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda på hastighet 1 tills de nätt och jämt har blandats ihop.
Steg 3
Spritsa smeten i en smord munkform. Tänk på att inte fylla på för mycket, eftersom munkarna jäser i ugnen. Grädda i 12 minuter i förvärmd ugn på 180 °C. Låt svalna på bakgaller.
Steg 4
Blanda florsocker, 8 teskedar hibiskussirap och eventuellt en droppe rosa livsmedelsfärg om du vill ha större effekt. Blanda ihop. Doppa munkarna i glasyren och servera.
Våra mest älskade rätter
Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.
Steg 0
Det här receptet räcker till 8 munkar.
Steg 1
Tillsätt vatten, 250 g strösocker, torkad hibiskus och jordgubbar i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Sila för att ta bort hibiskus och jordgubbar. Häll över i kastrullen igen och låt sjuda i ytterligare 15 minuter tills det får en sirapsliknande konsistens. Låt svalna.
Steg 2
Tillsätt återstående socker och citronskal i skålen på en köksmaskin med degblandare och blanda på hastighet 4 tills sockret får samma konsistens som våt sand. Tillsätt smör, vaniljextrakt och salt och blanda på hastighet 6 tills det får en ljus färg. Tillsätt ägg och gräddfil och blanda tills allt är ordentligt blandat. Skrapa ned från skålens sidor vid behov. Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda på hastighet 1 tills de nätt och jämt har blandats ihop.
Steg 3
Spritsa smeten i en smord munkform. Tänk på att inte fylla på för mycket, eftersom munkarna jäser i ugnen. Grädda i 12 minuter i förvärmd ugn på 180 °C. Låt svalna på bakgaller.
Steg 4
Blanda florsocker, 8 teskedar hibiskussirap och eventuellt en droppe rosa livsmedelsfärg om du vill ha större effekt. Blanda ihop. Doppa munkarna i glasyren och servera.