Skip the navigation
Citronmunkar med hibiskusglasyr

Citronmunkar med hibiskusglasyr

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
lemoncakedonut_thumbnail.jpg
Citronmunkar med hibiskusglasyr

Om du vill ha en lättare och fräschare variant av klassiska munkar är det här receptet något för dig.

Duration
Totalt52min
Förberedelser15min
Tillagning37min

Redskap

STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ingredienser

250 ml

vatten

350 g

strösocker

2 msk

torkad hibiskus

75 g

jordgubbar, färska eller frysta

2

citroner

120 g

rumstempererat smör

2 tsk

vaniljextrakt

1 tsk

salt

4

ägg

75 g

gräddfil

250 g

vetemjöl

1 tsk

bakpulver

130 g

florsocker

Steg för steg

  1. Det här receptet räcker till 8 munkar.

  2. Tillsätt vatten, 250 g strösocker, torkad hibiskus och jordgubbar i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Sila för att ta bort hibiskus och jordgubbar. Häll över i kastrullen igen och låt sjuda i ytterligare 15 minuter tills det får en sirapsliknande konsistens. Låt svalna.

  3. Tillsätt återstående socker och citronskal i skålen på en köksmaskin med degblandare och blanda på hastighet 4 tills sockret får samma konsistens som våt sand. Tillsätt smör, vaniljextrakt och salt och blanda på hastighet 6 tills det får en ljus färg. Tillsätt ägg och gräddfil och blanda tills allt är ordentligt blandat. Skrapa ned från skålens sidor vid behov. Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda på hastighet 1 tills de nätt och jämt har blandats ihop.

  4. Spritsa smeten i en smord munkform. Tänk på att inte fylla på för mycket, eftersom munkarna jäser i ugnen. Grädda i 12 minuter i förvärmd ugn på 180 °C. Låt svalna på bakgaller.

  5. Blanda florsocker, 8 teskedar hibiskussirap och eventuellt en droppe rosa livsmedelsfärg om du vill ha större effekt. Blanda ihop. Doppa munkarna i glasyren och servera.