Den här klassiska sommarkombinationen av champagne och jordgubbar andas solsken.
Ingredienser
Steg 1
Ställ KitchenAid-glasskålen i frysen i 24 timmar.
Steg 2
Lägg jordgubbarna, 2 matskedar socker, citronskal och citronsaft i en blender och mixa på hög hastighet i 30 sekunder.
Steg 3
Montera vispdelen på KitchenAid-köksmaskinen. Häll jordgubbspurén i mixerskålen och tillsätt resterande socker, glykos och salt.
Steg 4
Vrid till hastighet 4 och vispa tills allt är blandat. Det tar cirka en minut. Minska sedan hastigheten till STIR och tillsätt champagnen (eller proseccon) och rör tills allt precis har blandats.
Steg 5
Häll blandningen i en skål, täck med plastfolie och kyl i minst två timmar.
Steg 6
När du är redo att göra sorbeten tar du ut glasskålen ur frysen och låser den på plats i KitchenAid-köksmaskinen. Sätt i blandredskapet i skålen och häll sorbetbasen i skålen.
Steg 7
Lås köksmaskinhuvudet på plats, vrid hastigheten till Stir och ställ in timern på tjugo minuter.
Steg 8
När sorbeten är klar skopar du upp den med en sked och lägger den i en lufttät behållare och fryser i sex till åtta timmar.
Våra mest älskade rätter
Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.
Steg 1
Ställ KitchenAid-glasskålen i frysen i 24 timmar.
Steg 2
Lägg jordgubbarna, 2 matskedar socker, citronskal och citronsaft i en blender och mixa på hög hastighet i 30 sekunder.
Steg 3
Montera vispdelen på KitchenAid-köksmaskinen. Häll jordgubbspurén i mixerskålen och tillsätt resterande socker, glykos och salt.
Steg 4
Vrid till hastighet 4 och vispa tills allt är blandat. Det tar cirka en minut. Minska sedan hastigheten till STIR och tillsätt champagnen (eller proseccon) och rör tills allt precis har blandats.
Steg 5
Häll blandningen i en skål, täck med plastfolie och kyl i minst två timmar.
Steg 6
När du är redo att göra sorbeten tar du ut glasskålen ur frysen och låser den på plats i KitchenAid-köksmaskinen. Sätt i blandredskapet i skålen och häll sorbetbasen i skålen.
Steg 7
Lås köksmaskinhuvudet på plats, vrid hastigheten till Stir och ställ in timern på tjugo minuter.
Steg 8
När sorbeten är klar skopar du upp den med en sked och lägger den i en lufttät behållare och fryser i sex till åtta timmar.