Föregående sida

Bubblande jordgubbssorbet

Den här klassiska sommarkombinationen av champagne och jordgubbar andas solsken.

Börja laga mat

Detaljer

7

Ingredienser

8

Steg

Tid

15'

Förberedelse

15'

Sammanlagt

Ingredienser

  • 550 gjordgubbar, sköljda och snoppade
  • 2 msk + 125 gsocker, separerat
  • 1/2skal från ½ citron
  • 2 mskcitronsaft
  • 200 g + 2 mskglykos
  • en nypasalt
  • 350 mlchampagne eller prosecco
Gör det nu
  • Steg 1

    Ställ KitchenAid-glasskålen i frysen i 24 timmar.

  • Steg 2

    Lägg jordgubbarna, 2 matskedar socker, citronskal och citronsaft i en blender och mixa på hög hastighet i 30 sekunder.

  • Steg 3

    Montera vispdelen på KitchenAid-köksmaskinen. Häll jordgubbspurén i mixerskålen och tillsätt resterande socker, glykos och salt.

  • Steg 4

    Vrid till hastighet 4 och vispa tills allt är blandat. Det tar cirka en minut. Minska sedan hastigheten till STIR och tillsätt champagnen (eller proseccon) och rör tills allt precis har blandats.

  • Steg 5

    Häll blandningen i en skål, täck med plastfolie och kyl i minst två timmar.

  • Steg 6

    När du är redo att göra sorbeten tar du ut glasskålen ur frysen och låser den på plats i KitchenAid-köksmaskinen. Sätt i blandredskapet i skålen och häll sorbetbasen i skålen.

  • Steg 7

    Lås köksmaskinhuvudet på plats, vrid hastigheten till Stir och ställ in timern på tjugo minuter.

  • Steg 8

    När sorbeten är klar skopar du upp den med en sked och lägger den i en lufttät behållare och fryser i sex till åtta timmar.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Bubblande jordgubbssorbet

Steg 1

Ställ KitchenAid-glasskålen i frysen i 24 timmar.

Steg 2

Lägg jordgubbarna, 2 matskedar socker, citronskal och citronsaft i en blender och mixa på hög hastighet i 30 sekunder.

Steg 3

Montera vispdelen på KitchenAid-köksmaskinen. Häll jordgubbspurén i mixerskålen och tillsätt resterande socker, glykos och salt.

Steg 4

Vrid till hastighet 4 och vispa tills allt är blandat. Det tar cirka en minut. Minska sedan hastigheten till STIR och tillsätt champagnen (eller proseccon) och rör tills allt precis har blandats.

Steg 5

Häll blandningen i en skål, täck med plastfolie och kyl i minst två timmar.

Steg 6

När du är redo att göra sorbeten tar du ut glasskålen ur frysen och låser den på plats i KitchenAid-köksmaskinen. Sätt i blandredskapet i skålen och häll sorbetbasen i skålen.

Steg 7

Lås köksmaskinhuvudet på plats, vrid hastigheten till Stir och ställ in timern på tjugo minuter.

Steg 8

När sorbeten är klar skopar du upp den med en sked och lägger den i en lufttät behållare och fryser i sex till åtta timmar.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.