Skip the navigation

Bubblande jordgubbssorbet

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Sparkling Strawberry Sorbet

Den här klassiska sommarkombinationen av champagne och jordgubbar andas solsken.

Duration
Totalt15min
Förberedelser15min

Redskap

IceCreamMakerIceCreamMaker
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

550 g

jordgubbar, sköljda och snoppade

2 msk + 125 g

socker, separerat

1/2

skal från ½ citron

2 msk

citronsaft

200 g + 2 msk

glykos

en nypa

salt

350 ml

champagne eller prosecco

Steg för steg

  1. Ställ KitchenAid-glasskålen i frysen i 24 timmar.

  2. Lägg jordgubbarna, 2 matskedar socker, citronskal och citronsaft i en blender och mixa på hög hastighet i 30 sekunder.

  3. Montera vispdelen på KitchenAid-köksmaskinen. Häll jordgubbspurén i mixerskålen och tillsätt resterande socker, glykos och salt.

  4. Vrid till hastighet 4 och vispa tills allt är blandat. Det tar cirka en minut. Minska sedan hastigheten till STIR och tillsätt champagnen (eller proseccon) och rör tills allt precis har blandats.

  5. Häll blandningen i en skål, täck med plastfolie och kyl i minst två timmar.

  6. När du är redo att göra sorbeten tar du ut glasskålen ur frysen och låser den på plats i KitchenAid-köksmaskinen. Sätt i blandredskapet i skålen och häll sorbetbasen i skålen.

  7. När sorbeten är klar skopar du upp den med en sked och lägger den i en lufttät behållare och fryser i sex till åtta timmar.