Skip the navigation

Bubblande jordgubbssorbet

KitchenAid Chef

Den här klassiska sommarkombinationen av champagne och jordgubbar andas solsken.

Import-Recipe - Sparkling Strawberry Sorbet

Bubblande jordgubbssorbet

KitchenAid Chef

Den här klassiska sommarkombinationen av champagne och jordgubbar andas solsken.

Redskap

StandMixer
IceCreamMaker
Förberedelser
15min
Totalt
15min
Portioner
4
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

550 g jordgubbar, sköljda och snoppade

2 msk + 125 g socker, separerat

1/2 skal från ½ citron

2 msk citronsaft

200 g + 2 msk glykos

en nypa salt

350 ml champagne eller prosecco

Steg för steg

  1. Ställ KitchenAid-glasskålen i frysen i 24 timmar.

  2. Lägg jordgubbarna, 2 matskedar socker, citronskal och citronsaft i en blender och mixa på hög hastighet i 30 sekunder.

  3. Montera vispdelen på KitchenAid-köksmaskinen. Häll jordgubbspurén i mixerskålen och tillsätt resterande socker, glykos och salt.

  4. Vrid till hastighet 4 och vispa tills allt är blandat. Det tar cirka en minut. Minska sedan hastigheten till STIR och tillsätt champagnen (eller proseccon) och rör tills allt precis har blandats.

  5. Häll blandningen i en skål, täck med plastfolie och kyl i minst två timmar.

  6. När du är redo att göra sorbeten tar du ut glasskålen ur frysen och låser den på plats i KitchenAid-köksmaskinen. Sätt i blandredskapet i skålen och häll sorbetbasen i skålen.

  7. När sorbeten är klar skopar du upp den med en sked och lägger den i en lufttät behållare och fryser i sex till åtta timmar.