Bubblande jordgubbssorbet
Den här klassiska sommarkombinationen av champagne och jordgubbar andas solsken.
Redskap
Ingredienser
Portioner
550 g
jordgubbar, sköljda och snoppade
2 msk + 125 g
socker, separerat
1/2
skal från ½ citron
2 msk
citronsaft
200 g + 2 msk
glykos
en nypa
salt
350 ml
champagne eller prosecco
Steg för steg
Ställ KitchenAid-glasskålen i frysen i 24 timmar.
Lägg jordgubbarna, 2 matskedar socker, citronskal och citronsaft i en blender och mixa på hög hastighet i 30 sekunder.
Montera vispdelen på KitchenAid-köksmaskinen. Häll jordgubbspurén i mixerskålen och tillsätt resterande socker, glykos och salt.
Vrid till hastighet 4 och vispa tills allt är blandat. Det tar cirka en minut. Minska sedan hastigheten till STIR och tillsätt champagnen (eller proseccon) och rör tills allt precis har blandats.
Häll blandningen i en skål, täck med plastfolie och kyl i minst två timmar.
När du är redo att göra sorbeten tar du ut glasskålen ur frysen och låser den på plats i KitchenAid-köksmaskinen. Sätt i blandredskapet i skålen och häll sorbetbasen i skålen.
När sorbeten är klar skopar du upp den med en sked och lägger den i en lufttät behållare och fryser i sex till åtta timmar.