Skip the navigation

Banan och blåbärsbröd

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Banana-Blueberry Bread

Varför kompromissa med smaken? Detta bröd är fuktigt och gott med massor av banan- och blåbärssmak! Dina vänner och familj kommer att älska det.

Duration
Totalt1h5
Förberedelser10min
Inställning10min
Tillagning45min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

3

mogna bananer

100 g

dinkelmjöl

100 g

havregryn

120 ml

kolsyrat vatten

80 g

sirap (ljus sirap, lönn eller någon annan du föredrar)

2 tsk

bakpulver

80 g

blåbär, frusna

Steg för steg

  1. Värm ugnen till 170-180°C.

  2. Smörj en form på 24 x 10 cm

  3. Kombinera ingredienserna, förutom blåbär, i mixerbehållaren.

  4. Sätt fast locket och mixa till det är väl blandat.

  5. Häll ner blåbären i smeten och häll blandningen i formen.

  6. Baka i ugn i 40-45 min eller tills du kan sticka en sticka i smeten och den kommer ut ren.

  7. Låt svalna i 10 minuter innan du tar ur den ur skålen och låt sedan svalna helt.