Banan och blåbärsbröd
Varför kompromissa med smaken? Detta bröd är fuktigt och gott med massor av banan- och blåbärssmak! Dina vänner och familj kommer att älska det.
Banan och blåbärsbröd
Varför kompromissa med smaken? Detta bröd är fuktigt och gott med massor av banan- och blåbärssmak! Dina vänner och familj kommer att älska det.
Redskap
Ingredienser
3 mogna bananer
100 g dinkelmjöl
100 g havregryn
120 ml kolsyrat vatten
80 g sirap (ljus sirap, lönn eller någon annan du föredrar)
2 tsk bakpulver
80 g blåbär, frusna
Steg för steg
Värm ugnen till 170-180°C.
Smörj en form på 24 x 10 cm
Kombinera ingredienserna, förutom blåbär, i mixerbehållaren.
Sätt fast locket och mixa till det är väl blandat.
Häll ner blåbären i smeten och häll blandningen i formen.
Baka i ugn i 40-45 min eller tills du kan sticka en sticka i smeten och den kommer ut ren.
Låt svalna i 10 minuter innan du tar ur den ur skålen och låt sedan svalna helt.