Skip the navigation

Syrlig hummus med rostade rödbetor

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Zesty Roasted Beet Hummus

Fira årets färg med denna läckra rödbetshummus!

Duration
Totalt20min
Förberedelser20min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

1 medelstor (150 g)

rödbeta, skalad, tärnad

440 g

pintobönor, avrunna och sköljda

1

saft från 1 citron

1

skal från ½ citron

2 (14 g)

vitlöksklyftor

1 tsk (5 g)

salt

2 msk (30 g)

tahini

1 msk (15 ml)

olivolja

rostade sesamfrön

flingsalt

citronskal

finhackad persilja

Steg för steg

  1. Placera de förberedda rödbetorna i en kastrull och tillsätt tillräckligt med vatten för att precis täcka dem. Låt koka upp och sänk sedan till medelhög värme och koka i tjugo minuter, eller tills en gaffel går igenom. Häll av vattnet. Spara 0,59 dl av kokvätskan och ställ rödbetorna åt sidan för att svalna.

  2. Häll alla ingredienser och två matskedar av den sparade vätskan i KitchenAid-blendern och mixa på hastighet 2 tills blandningen är något slät. (Tillsätt mer rödbetsvätska om blandningen är för tjock.) Lägg blandningen i en serveringsskål och garnera med sesamfrön, ringla över olivolja, flingsalt och lite citronskal.

  3. Gör en grövre version av denna hummus med en KitchenAid-köksmaskin med degblandardel. Bara byt ut blendern mot köksmaskinen och följ samma instruktioner.