Skip the navigation

Pumpa och fänkålssallad med mynta och balsamvinäger

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Pumpkin and fennel salad with mint and balsamic vinegar

Färg, färg och åter färg för det här fantastiska supersnabba och superhälsosamma receptet, perfekt för dig som äter Rawfood men också för den som letar efter inspirerande nya sätt att skapa sallader på.

Duration
Totalt15min
Förberedelser15min

Redskap

StandMixerStandMixer
SpiralizerSpiralizer

Ingredienser

Portioner

250 g

pumpaklyftor- skalade

25 g

fänkål

10 g

färska myntablad

25 g

rostade pumpafrön

50 g

tranbär

25 g

pekannötter

2 msk

balsamvinäger

4 msk

extra virgin olivolja

nypa

salt

Steg för steg

  1. Sätt fast Grönsakssvarven på KitchenAid Köksmaskin. Centrera pumpaklyftan på frukt- och grönsaksspettet och sätt fast på Grönsakssvarven. Sätt fast det medelstora svarvbladet och sätt det mot änden av moroten.

  2. Ställ en medelstor skål under svarven för att fånga upp svarvad pumpa och sätt köksmaskinen på hastighet 4.

  3. Skölj fänkålen noga.

  4. Hacka det fint och lägg det i skålen med den svarvade pumpan, tillsätt myntablad och rostade pumpafrön.

  5. Blanda balsamvinäger, 4 matskedar olja och en nypa salt i en liten skål. Blanda väl.

  6. Blanda med dressingen. Dekorera med extra myntablad, tranbär och pekannötter. Häll på extra dressing om så önskas.

  7. Låt oss göra det lite knaprigare genom att lägga till några krossade amarettokakor på toppen vid servering.