Skip the navigation

Örtsmör

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Herb butter

Serveras över skaldjur, grillat kött, kokta grönsaker eller helt enkelt på färskt bröd. Det här smöret piffar upp alla maträtter

Duration
Totalt15min
Förberedelser15min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

1 huvud

vitlök

1 msk

olivolja

1 tsk

salt

1 tsk

peppar

35 g

persilja

35 g

gräslök

35 g

basilika

250 g

rumstempererat smör

Steg för steg

  1. Skär av toppen på vitlökshuvudet och lägg det på lite aluminiumfolie. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Linda in vitlöken helt i aluminiumfolien och rosta i 45 minuter i ugn på 200°C.

  2. Lägg persilja, gräslök och basilika i den sladdlösa hackaren från KitchenAid.

  3. Skruva fast locket och vrid hastigheten till 2. Tryck på knappen Pulse/On och bearbeta ingredienserna tills de är finhackade.

  4. Lägg det mjuka smöret i en stor skål och strö över de hackade färska örterna och den rostade vitlöken. Rör om med en sked tills alla ingredienser är blandade.

  5. Rulla ihop smöret till en rulle med hjälp av plastfolie. Kyl i en timme tills örtsmöret har fast konsistens.