Färsk smörgås med tonfisk och färsk grädde
Den här läckra smörgåsen med nygjord tonfisksallad blir en hälsosam måltid till lunch.
Redskap
Ingredienser
Portioner
200 g
färsk tonfisk
60 g
crème fraîche
1/2
citronsaft
2 msk
färsk persilja
3
salladslökar
1/2 tsk
salt
1/4 tsk
peppar
8
skivat bröd
Steg för steg
Ångkoka tonfisken och låt den svalna helt.
Dela tonfisken i stora bitar och lägg den i matberedaren. Pulsmixa tills tonfisken inte längre har bitar.
Tillsätt crème fraîche, citronsaft, persilja och grovhackade salladslökar. Krydda med salt och peppar. Pulsmixa igen tills örterna är finhackade och tonfisken är vältäckt.
Fördela tonfiskröran på 4 brödskivor. Lägg på resterande brödskivor.