Matpannacotta med morot och kokosmjölk
Man kan ha mycket kul när man lagar den här spännande vegetariska förrätten som vid första anblick ser ut som om vi serverat fel rätt.
Matpannacotta med morot och kokosmjölk
Man kan ha mycket kul när man lagar den här spännande vegetariska förrätten som vid första anblick ser ut som om vi serverat fel rätt.
Redskap
Ingredienser
50 ml kokosmjölk
75 ml mjölk
75 g minimorötter
35 g skalad kokosnöt
5 g gelatinblad
1/2 lime
10 g Koriander
2 msk solrosolja
nypa havssalt
Steg för steg
Blanda kokosmjölk och vanlig mjölk i en skål, tillsätt salt och peppar och värm sedan upp blandningen i mikrovågsugnen. Blandningen får inte koka.
Blötlägg gelatinblad några minuter i litet kallt vatten så att de mjuknar, krama sedan ur den extra vätskan och tillsätt het vätska till bladen för att lösa upp dem.
Fyll 4 silikonformar med blandningen och sätt i kylen för att stelna.
Tvätta och skala morötterna för att få bort alla spår av jord.
Sätt fast matberedartillbehöret, med den vändbara skivan för strimlat isatt, på KitchenAid Köksmaskin . Placera en skål under tillbehöret.
Ställ en medelstor skål under tillbehöret för att fånga upp de strimlade grönsakerna och sätt köksmaskinen på hastighet 4. Stoppa in morötterna en och en i matberedarens matningsrör och tryck försiktigt med påmataren. Tillsätt kokosnöten och riv den genom att försiktigt trycka på med påmataren. Krydda med limejuicen, 2 matskedar olja, en nypa salt och hackad koriander. När den är klar, ta ut pannacottan från formen och servera den på en bädd av kryddade morötter.
För vit? Ge extra färg och smak med en tesked grön curry som blandas i mjölken.