Skip the navigation

Kakor med macadamianötter

KitchenAid Chef

Kakor som är kladdiga på insidan och krispiga på utsidan är alltid gott.

macadamianutcookies_thumbnail.jpg

Kakor med macadamianötter

KitchenAid Chef

Kakor som är kladdiga på insidan och krispiga på utsidan är alltid gott.

Redskap

StandMixer
VegetableSlicerAndShredder
Förberedelser
15min
Inställning
2h
Tillagning
20min
Totalt
2h35
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

150 g macademianötter

35 ml lönnsirap

1/2 tsk salt

175 g smör, rumstempererat

100 g farinsocker

150 g strösocker

2 ägg

275 g mjöl

1/2 tsk bakpulver

Steg för steg

  1. Attach the Fresh Prep Slicer/Shredder fitted with the Coarse Shredding Blade to the stand mixer. Feed the nuts through the feeding tube on speed 4. Mix the nuts with the maple syrup and salt in small bowl and pour out onto a lined baking tray. Bake for 10 minutes on 200°C until golden brown.

  2. Add the butter, brown sugar and caster sugar to the bowl of the stand mixer fitted with the Flex Edge Beater. Mix on speed 4 until smooth. Add the eggs and mix until incorporated. Add the flour, baking powder and caramelized nuts. Combine until the dough just comes together. Chill in the fridge for at least 2 hours.

  3. Scoop little balls of dough onto a lined baking tray. Bake the cookies for 15 minutes on 175°C. Let rest on the baking tray before transfering to serving plate.