Skip the navigation

Höstsallad med grönkål

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Autumn Kale Salad

En näringsrik sallad fullproppad med säsongens grönsaker.

Duration
Totalt50min
Förberedelser20min
Tillagning30min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

500 g

butternutpumpa

2 msk

olivolja

1 tsk

malen kanel

1 msk

lönnsirap

2

äpplen

120 g

grönkål

100 g

pekannötter

100 g

granatäpplekärnor

25 g

parmesanost, riven

2 tbsp

svart balsamvinäger

Steg för steg

  1. Skala butternutpumpan och skär den i halvor. Dela halvorna på mitten.

  2. Montera matberedaren 2,1 l med en tärningsskiva och vrid hastigheten till 1. Lägg butternutpumpan i matarröret så att den tärnas.

  3. Lägg kuberna i en skål och tillsätt olivolja, malen kanel och lönnsirap. Lägg på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i 200 C i 25-30 minuter. Låt svalna.

  4. Dela äpplena i fjärdedelar och ta bort kärnhuset. Lägg äpplena i matarröret på matberedaren med tärningsskiva.

  5. Lägg grönkålen i en stor skål. Tillsätt butternutpumpa, äpplen, pekannötter, granatäpplen och parmesanost.

  6. Ringla svart balsamvinäger på salladen.