Gurkgazpacho med yoghurt
Njut av den här uppfriskande varianten av gurkgazpacho med yoghurt. En kall och krämig fröjd som är perfekt när du vill piffa upp en måltid eller servera som en lätt, uppfriskande aptitretare en varm dag.
Redskap
Ingredienser
Portioner
500 g
gurka, skalad
175 g
Grekisk yoghurt
a handful
färsk mynta
a handful
gräslök
1
vitlöksklyfta
1
citron
30 ml
olivolja
1 tsk
salt
1 tsk
peppar
Steg för steg
Skala och hacka gurkan grovt. Tillsätt gurka, grekisk yoghurt, färska örter, vitlöksklyfta, citronsaft, olivolja och kryddor i tillbringaren till den sladdlösa stavmixern.
Mixa med stavmixern tills soppan är slät. Täck tillbringaren med locket och kyl i minst 3 timmar. Rör om i gazpachon innan du serverar den.
Garnera med en skvätt olivolja och din favoritgarnering.