Skip the navigation

Guacamoleskålar

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
guacamolecups thumbnail

De här tortillaskålarna är perfekta för att servera guacamole på en fest eller tillställning.

Duration
Totalt22min
Förberedelser10min
Tillagning12min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

1

rödlök

1

vitlöksklyfta

1 knippe

koriander

1

chilipeppar

3

avokado

5

körsbärstomater

1/4 tsk

lime

1 tsk

salt

12

minitortillabröd

1 msk

olivolja

Steg för steg

  1. Detta recept räcker till 12 guacamoleskålar.

  2. Skala och grovhacka rödlöken. Tillsätt rödlök, vitlöksklyfta, koriander och chilipeppar i minihackaren. Mixa på hastighet 1 tills det är finhackat.

  3. Tillsätt avokado, körsbärstomater, limejuice och salt. Mixa på hastighet 2 tills guacamolen är slät och krämig.

  4. Sätt i tortillabröd i en muffinsplåt och vik försiktigt kanterna. Borsta försiktigt insidan av tortillabörden med olja. Grädda i 12 minuter i förvärmd ugn på 180 °C tills tortillaskålarna har blivit hårda. Flytta över till ett bakgaller och låt svalna.

  5. Fyll tortillaskålarna med guacamole och toppa efter egen smak med fetaost, räkor, tomatsalsa eller något annat du gillar.