Guacamoleskålar
De här tortillaskålarna är perfekta för att servera guacamole på en fest eller tillställning.
Redskap
Ingredienser
Portioner
1
rödlök
1
vitlöksklyfta
1 knippe
koriander
1
chilipeppar
3
avokado
5
körsbärstomater
1/4 tsk
lime
1 tsk
salt
12
minitortillabröd
1 msk
olivolja
Steg för steg
Detta recept räcker till 12 guacamoleskålar.
Skala och grovhacka rödlöken. Tillsätt rödlök, vitlöksklyfta, koriander och chilipeppar i minihackaren. Mixa på hastighet 1 tills det är finhackat.
Tillsätt avokado, körsbärstomater, limejuice och salt. Mixa på hastighet 2 tills guacamolen är slät och krämig.
Sätt i tortillabröd i en muffinsplåt och vik försiktigt kanterna. Borsta försiktigt insidan av tortillabörden med olja. Grädda i 12 minuter i förvärmd ugn på 180 °C tills tortillaskålarna har blivit hårda. Flytta över till ett bakgaller och låt svalna.
Fyll tortillaskålarna med guacamole och toppa efter egen smak med fetaost, räkor, tomatsalsa eller något annat du gillar.