Skip the navigation

Grönsakskorvrullar

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
vegetablesausagerolls thumbnail

Det här vegetariska partysnackset är fullpackat med örtsmak.

Duration
Totalt40min
Förberedelser15min
Tillagning25min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

1 msk

smör

1 msk

olivolja

300 g

svamp

4

vitlöksklyftor

1/2 tsk

salt

1/4 tsk

peppar

250 g

ärtor, kokta och avrunna

60 g

färsk persilja

60 g

riven ost

40 g

pistagenötter

1 msk

panko

1 rektangulärt ark

smördeg

Steg för steg

  1. Skiva svampen. Värm smör och olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt skivad svamp och stek på medelhög värme utan att vända eller blanda tills de fått färg på ena sidan. Vänd champinjonerna och stek ytterligare tills de fått färg. Tillsätt finhackad vitlök, salt och peppar och blanda. Stek i 1 minut till.

  2. Tillsätt ärter, persilja, parmesanost, pistaschnötter och panko till matberedarens kanna. Tillsätt den stekta svampen och pulsera tills fyllningen går ihop. Lägg fyllningen i plastfolie och forma den till en rulle eller ”korv”. Låt stå i kylen i minst 2 timmar.

  3. Skär smördegen i två långa rektanglar. Ta ur fyllningen från plastfolien och lägg fyllningen på degen. Stäng degen genom att linda den över fyllningen och skär i 4 cm långa bitar.

  4. Lägg dem på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö vallmofrön ovanpå. Grädda i 200 °C i ca 25 minuter tills de är gyllenbruna.