Grön gazpacho
En uppfriskande och kall sommarsoppa full av härliga naturliga smaker.
Redskap
Ingredienser
Portioner
120 ml
vatten
1
gurka
1
vitlöksklyfta
30 g
spenat
30 g
rucolasallad
70 g
mjuka örter (t.ex. koriander, gräslök, persilja, oregano)
1/2
lime
2 msk
vitvinsvinäger
2 msk
olivolja
1 tsk
salt
1/4 tsk
peppar
6
ätbara blommor
Steg för steg
Detta recept ger 2 portioner soppa.
Häll upp vatten i blenderkannan. Skär gurkan på längden och ta ut fröna. Skär gurkan i mindre bitar. Lägg i kannan.
Skala vitlöken och lägg den i kannan. Tillsätt spenat och rucolasallad. Tillsätt de färska örterna.
Pressa ned limen i kannan. Tillsätt vitvinsvinäger och olivolja och krydda med salt och peppar.
Sätt på hastighet 5 och blanda tills soppan är slät. Kyl i kylskåpet i minst 1 timme. Häll upp i glas eller burkar och toppa med lite färska örter och ätbara blommor.