Färska vårrullar
Dessa vårrullar passar perfekt för att tillaga som en hälsosam middag med en vän. Dagen efter smakar de precis lika gott till lunch!
Färska vårrullar
Dessa vårrullar passar perfekt för att tillaga som en hälsosam middag med en vän. Dagen efter smakar de precis lika gott till lunch!
Redskap
Ingredienser
4 morötter
12 rädisor
4 minigurkor
1/4 vitkål
2 avokado
8 kokta räkor
100 g kokta risnudlar
12 rispapper
knippe färsk mynta
knippe sallad
Steg för steg
Skala morötterna och skär av topparna på rädisorna.
Sätt i den justerbara skivningsskivan i matberedaren och sätt fast den på köksmaskinen.
Ställ in köksmaskinen på hastighet 10 och skiva rädisorna och gurkan.
Sätt i den vändbara rivningsskivan och riv kål och morötter på hastighet 4. Blanda morötterna och kålen i en stor skål.
Skiva avokadon och förbered allt för att börja sammanställa vårrullarna.
Fyll en stor tallrik eller skål med ljummet vatten. Doppa ett rispapper i vattnet i två sekunder och lägg det plant på en tallrik.
I rad tvärs över mitten placerar du avokado, räkor, några risnudlar, kål och morötter, rädisor, gurka, sallad och mynta. Lämna cirka 5 cm utan övertäckning på varje sida av rispapperet.
Vik de icke övertäckta sidorna inåt och rulla rispappret tätt.