Färska vårrullar
Dessa vårrullar passar perfekt för att tillaga som en hälsosam middag med en vän. Dagen efter smakar de precis lika gott till lunch!
Ingredienser
4 morötter
12 rädisor
4 minigurkor
1/4 vitkål
2 avokado
8 kokta räkor
100 g kokta risnudlar
12 rispapper
knippe färsk mynta
knippe sallad
Steg för steg
Skala morötterna och skär av topparna på rädisorna.
Sätt i den justerbara skivningsskivan i matberedaren och sätt fast den på köksmaskinen.
Ställ in köksmaskinen på hastighet 10 och skiva rädisorna och gurkan.
Sätt i den vändbara rivningsskivan och riv kål och morötter på hastighet 4. Blanda morötterna och kålen i en stor skål.
Skiva avokadon och förbered allt för att börja sammanställa vårrullarna.
Fyll en stor tallrik eller skål med ljummet vatten. Doppa ett rispapper i vattnet i två sekunder och lägg det plant på en tallrik.
I rad tvärs över mitten placerar du avokado, räkor, några risnudlar, kål och morötter, rädisor, gurka, sallad och mynta. Lämna cirka 5 cm utan övertäckning på varje sida av rispapperet.
Vik de icke övertäckta sidorna inåt och rulla rispappret tätt.