emeagif
Skip the navigation
Hem>Produkttips>Skål till glasstillverkning
product-tips-hero-banner attachment-ice-cream-maker media-moduleproduct-tips-hero-banner attachment-ice-cream-maker media-moduleproduct-tips-hero-banner attachment-ice-cream-maker media-module

Grattis till din nya skål till glasstillverkning

Du längtar säkert efter att få tillverka din första sats glass, men innan du sätter igång ska vi börja med att registrera ditt tillbehör. Du får snabbare hjälp då och andra bra förmåner också.

Vad kan jag använda skålen till glasstillverkning till?

Gör dig redo att sno ihop lite magi. Möjligheterna är oändliga, från klassisk vanilj till vilda smakkombinationer, japansk mochi och yoghurtglass. Välj vilka frysta läckerheter du vill skapa.

dishes-attachment-ice-cream-maker_classic-ice-cream.jpg

Klassiska glassmaker

Det går inte att vinna över klassikerna. Alltid tröstande, alltid läckra och aldrig omoderna.

dishes-attachment-ice-cream-maker_fruity-sorbets.jpg

Fruktig sorbet

Vill du ha något lätt och läskande? Sorbet ger en uppfriskande explosion av naturlig sötma.

dishes-attachment-ice-cream-maker_mochi-ice-cream.jpg

Mochiglass

Dessa roliga små överraskningar är sega, krämiga, söta och precis lagom stora.

dishes-attachment-ice-cream-maker_ice-cream-sandwiches.jpg

Glassandwich

Den optimala kombon. Kall glass mellan två läckra kex.

dishes-attachment-ice-cream-maker_frozen-yoghurt.jpg

Yoghurtglass

Yoghurtglass är en läcker, syrlig och lättare variant av din favoritnjutning.

dishes-attachment-ice-cream-maker_experiment-flavours-and-mixtures.jpg

Lek med smakerna och var kreativ

Experimentera med nya smaker, blanda i oväntade smaker och upptäck läckra kombinationer som är unika för dig.

Så här förbereder du skålen till glasstillverkning

prep-ice-cream-bowl_step1.jpg
1

Diska och frys skålen

Innan du använder skålen till glasstillverkning ska du ta bort etiketten ”Do not immerse in water” (får inte sänkas ned i vatten). Frysskålen, blandredskapet och drivenheten måste diskas för hand i varmt diskmedel. Frys skålen i minst 16 timmar och använd den direkt, eftersom upptiningen sätter igång omedelbart. Häll inte över glassmeten i frysskålen förrän alla delar har monterats och köksmaskinen är igång.

prep-ice-cream-bowl_step2.jpg
2

Fästa frysskålen

Se till att köksmaskinen är AV (0) och att kontakten är urdragen. Placera blandredskapet i frysskålen och ställ skålen i köksmaskinens skålfäste. Om du använder en köksmaskin med fällbart drivhuvud ska du placera skålens lyfthandtag i det nedre läget. Sätt frysskålen på plats över styrstiften. Tryck nedåt på frysskålens baksida tills skålens stift klickar fast i fjäderspärren.

prep-ice-cream-bowl_step3.jpg
3

Montera drivenheten (köksmaskiner med fällbart drivhuvud)

Luta motorhuvudet bakåt och placera drivenheten på köksmaskinen. Passa in utskärningen med köksmaskinens axel. Sänk ned motorhuvudet för att aktivera drivenheten med blandredskapet. Om drivenheten inte fäster i blandredskapet skjuter du drivenheten bakåt eller framåt tills den får ordentligt tag i blandredskapet. Sänk huvudet igen och flytta låsspaken till låst läge.

prep-ice-cream-bowl_step4.jpg
4

Montera drivenheten (köksmaskiner med fällbart drivhuvud)

Se till att skålens lyfthandtag fortfarande är nedfällt och att frysskålen och blandredskapet sitter på plats. Placera drivenheten på blandredskapet och passa in utskärningen med köksmaskinens axel. Lyft upp skålen för att ansluta drivenheten till köksmaskinen.

Så här gör du din första sats glass

prep-first-ice-cream-bowl_step1.jpg
1

Frys skålen

Du måste frysa frysskålen i minst 16 timmar innan du använder den. Ställ in frystemperaturen på den kallaste inställningen och ställ sedan in skålen. Det är viktigt att inte ta ut skålen ur frysen förrän glassmeten är klar eftersom den börjar tina direkt.

prep-first-ice-cream-bowl_step2.jpg
2

Gör klart glassmeten

När glassmeten är klar tar du ut frysskålen ur frysen, fäster den enligt instruktionerna och ställer in köksmaskinen på omrörningshastighet. Häll smeten i skålen* och blanda i 20–30 minuter. Kolla in de inspirerande recepten nedan!

prep-first-ice-cream-bowl_step3.jpg
3

Tillsätt fasta ingredienser

Om ditt recept innehåller fasta ingredienser, som frukt, nötter, godis eller chokladbitar ska du tillsätta dem cirka 12–15 minuter in i blandningsprocessen.

prep-first-ice-cream-bowl_step4.jpg
4

Avsluta och njut!

När blandredskapet börjar slira och gör ett klickande ljud, är det klart. Stäng av köksmaskinen och ta bort tillbehöret. Glassen kommer att ha en mjuk konsistens. Om du vill ha den fastare ska du förvara den i frysen i 2–4 timmar innan du äter den. Förvara glassen i en lufttät behållare.**

Så här rengör du skålen till glasstillverkning

Genom att ta väl hand om skålen till glasstillverkning kommer du att kunna skapa läckra godsaker i många år framöver. Så här håller du den ren och underhåller den.

clean-attachment-ice-cream-bowl_handwash-the-freeze-bowl.jpg

Rengöra frysskålen

Låt frysskålen nå rumstemperatur innan du rengör den. Diska för hand i varmt vatten med milt diskmedel. Skålen kan inte diskas i diskmaskin. Torka noga innan du förvarar den i frysen.

clean-attachment-ice-cream-bowl_dishwasher-safe-part.jpg

Lägg övriga delar i diskmaskinen

Blandredskapet och drivenheten kan diskas i diskmaskin i det övre stället. Jobbet klart!

Ansvarsfriskrivning:
  1. *Häll bara smeten i skålen när du har startat köksmaskinen. Om du häller smet i frysskålen innan du startar köksmaskinen kan smeten frysa i förtid så att blandredskapet fastnar.

  2. ** Förvara inte glassen i frysskålen eftersom skålen kan skadas när du skrapar den hårda glassen.