Grattis till pastaskäraren och pastavalsen i 3 delar
Du kan ladda ned en användarhandbok. Registrera din nya maskindel hos oss, så kan du snabbt få hjälp om det behövs. Låt oss göra pasta!
Vad kan du göra med din nya pastaskärare och pastavals?
Med ditt pålitliga set av pastatillbehör står det alltid god färsk pasta på menyn. Du har en pastavals så att du kan skapa släta plattor av pasta, och en pastaskärare för att göra favoriter som fettuccini och spagetti. Här är allt du behöver för att komma igång ...
Så här monterar du delen
Använda pastavalsen: tjocklekstabell
Pastavalsen har åtta olika tjockleksinställningar, så du kan få exakt det resultat du är ute efter. Strö lite mjöl på varje bit för att förhindra att den fastnar och fortsätt att mata igenom den. Börja med inställning nr. 1 och öka gradvis till önskad tjocklek. Obs! Dessa delar ska endast användas med pastadeg.
Inställning 1 och 2
Använd för att bearbeta och börja tunna ut pastadegen.
Inställning 3
Tjockare nudlar (t.ex. av polsk kluski-typ) som innehåller dubbelt så mycket ägg.
Inställning 4
Använd den här mellaninställningen för att kavla ut degen till äggnudlar.
Inställning 4 och 5
En bra tjocklek för lasagneplattor, fettuccini, spagetti och ravioli.
Inställning 6 och 7
Tunna inställningar för tortellini, tunn fettuccini och extratunn linguini.
Inställning 7 och 8
Fin tjocklek för tunna typer av ”änglahårspasta”/capellini eller mycket tunn linguini.
Vilken hastighet ska jag välja för min pasta?
För perfekt pasta ska du följa hastighetsguiden nedan. Tryck bara på hastighetsjusteringsvredet på köksmaskinen för att få rätt hastighet för tillbehöret.
Så här rengör du pastaskäraren och pastavalsen
Vill du att pastatillbehören i rostfritt stål ska fungera perfekt? Ta en titt på det bästa sättet att hålla tillbehören rena.
Använd aldrig en kniv eller något annat vasst föremål för att ta bort degrester. För inte en torkhandduk eller någon annan trasa genom valsarna för att rengöra dem.