En filterkaffebryggare som ger dig den perfekta koppen

Inget slår doften och smaken av färskmalda kaffebönor. Med en filterkaffebryggare kan du få en perfekt kopp kaffe hemma utan någon större ansträngning. Bryggaren kombinerar vatten, kaffepulver och bryggtid precis som du vill ha det, så att du bara kan dyka upp när kaffet är klart för servering.

Filterkaffebryggare gör kaffe på ditt sätt

De snygga och praktiska KitchenAid-filterkaffebryggarna är så enkla att använda och perfekta om du vill ha färskmalet kaffe varje dag, på precis rätt sätt. Välj tidsintervall på den praktiska programmerbara timern och välj önskad bryggstyrka. Häll upp en utsökt kopp nybryggt kaffe när som helst på dygnet, dag som natt.

Är bryggkaffe samma sak som filterkaffe?

Båda syftar på kaffe som görs genom att hälla hett vatten över nymalet kaffe i ett filter. De lösliga smakämnena i kaffepulvret fälls ut och silas genom filtret till kärlet under. Du kan göra det här genom att hälla vattnet för hand. Eller så låter du en filterkaffebryggare göra jobbet åt dig genom vårt permanenta filter i guldton. Eftersom temperatur och tid är det som avgör kaffets smak är filterkaffebryggaren ett enkelt sätt att få en perfekt kopp kaffe utan att behöva prova sig fram.

Adding grinded coffee into drip coffee machine

Snygg filterkaffebryggare

Vill du att filterkaffebryggaren ska vara snygg också? Självklart. KitchenAids filterkaffebryggare är kurviga och smäckra och finns i ett urval färger: svart, Charcoal Grey, Crème och röd (för filterkaffebryggaren på 1,7 l) eller svart och vit (för filterkaffebryggaren Classic på 1,7 l). De här filterkaffebryggarna är skinande och tåliga, och är gjorda för att beundras och användas i många år. Med två bryggknappar på olika platser kan du placera den framåt eller på sidan. Pipen på kannan förhindrar dropp och spill.

Almond drip coffee machine

Praktiska funktioner

Våra filterkaffebryggare har en rad smarta funktioner som gör dina morgnar lite enklare. 

En programmerbar timer så att ditt kaffe är redo när du vill ha det, eller en ”pausa och häll”-funktion för de gånger då du inte kan vänta tills maskinen har bryggt klart. Du kan välja bryggstyrka med bara ett knapptryck och hålla kaffet varmt på värmeplattan. Vi har faktiskt tänkt på allt så att du inte behöver göra det.

Zoom on functionalities

Vilken filterkaffebryggare ska jag välja?

Kaffebryggaren med kanna på 1,7 l 5KCM1208 Kaffebryggaren med kanna på 1,7 l 5KCM1209
kr 1.999,00 kr 1.699,15 kr 2.299,00 kr 1.954,15
HANDLA NU HANDLA NU
Bryggstyrka Normal eller kraftfull Normal eller kraftfull
Färger Svart, vit Svart, Charcoal Grey, Crème eller röd
Design på filterhållaren Standard Rostfritt stål
Kannans kapacitet 1,7 l (12 koppar) 1,7 l (12 koppar)
Värmeplatta Håller värmen i 40 minuter Hög eller låg med steg på 10 minuter
24-timmars programmering 1 program 2 tillgängliga program
Filter Permanent i guldton Permanent i guldton

Spiralmunstycke i baristastil

Våra filterkaffebryggare har ett unikt spiralmunstycke med 29 hål. Utformningen är inspirerad av en baristas cirklande rörelser för att fördela vattnet jämnt i det nymalda kaffet. Kaffet fuktas jämnt och under rätt tidslängd av spiralmunstycket för bästa utfällning av smakämnena, så att du får ett fylligt och smakrikt kaffe.

Filter coffee machine shower head

Konsten att få till den perfekta koppen

Att brygga en kopp kaffe, precis som du vill ha den, är ett av de där enkla nöjena som kan förgylla dagen. Våra filterkaffebryggare hjälper dig att brygga rätt.

Hot black coffee in a white cup

För en finbalanserad kopp kaffe behöver du exakt rätt kombination av vatten, kaffe och bryggtid, så att det inte blir för svagt eller för starkt. 

För att du ska göra rätt finns det en praktiskt markering för dosering på guldfiltret, nivåmarkeringar på vattenbehållaren och en doseringstabell för vattnet. Det innebär förutsägbara resultat och inga fler chansningar.

8 cup of coffee with or without milk

Alla är olika, så valfrihet är viktigt. Förutom att välja din favoritkaffesort kan du också välja vanligt eller kraftfullt för bryggstyrkan. Filterkaffebryggaren anpassar sedan bryggningen så att du får den smak som framkallar ett ”mmm” hos dig. När du har hittat den perfekta balansen kan du göra den igen och igen med bara ett knapptryck. Tänk om allt annat i livet var lite enkelt.

Gold tone filter

Ta en klunk och känn hur kaffe smakar. Visst får det en guldstjärna? Filtret påverkar kvaliteten på din kopp kaffe. Pappersfilter tar bort alla de fina naturliga oljorna som finns i bönorna och kan få drycken att smaka platt. Det permanenta filtret i guldton på våra filterkaffebryggare är återanvändningsbart och utformat för optimal filtrering. Det är hållbart, ekonomiskt och ersätter vanliga pappersfilter i storlek 4. Det har också praktiska doseringsmarkeringar som hjälper dig att mäta upp rätt mängd kaffepulver.

Färskt bryggkaffe när du vill

Zoom on time zone of drip coffee machine

Vill du ha kaffet klart på pricken kl. 07.30? Eller lagom till en soffapaus kl. 15.30? Tack vare den smarta programmeringsfunktionen behöver du bara sätta timern på en tid som passar dig så har du nybryggt, varmt kaffe klart till dess. Bryggaren har lättanvända snabbvalsknappar och en LCD-skärm utan krångliga menyer att bläddra sig igenom. Med den senaste modellen kan du till och med ställa in en tidscykel för arbetsdagar och en annan för helger. Det perfekta sättet för att avsluta veckan och slå av på takten.

Serving black coffee in white cup

Vill du slippa vänta på kaffet? Vi har alla känt så. Det är därför som det finns en Pausa och häll-funktion på filterkaffebryggaren. Den gör att den slutar droppa om du lyfter kannan medan kaffet fortfarande bryggs. Häll upp en snabb kopp och sätt tillbaka kannan på plattan för att avsluta bryggningen. Schhhh! Vi lovar att inte säga något.

Håll kaffet varmt och gott

Vet inte vad du tycker, men vi gillar varmt kaffe, inte ljummet. Tack vare värmeplattan håller sig kaffet på den perfekta temperaturen i upp till 40 minuter efter bryggning. Om livet är stressigt och du blir distraherad, är det inga problem.

Gott om kaffe till alla

Storleken har betydelse om du gillar kaffe. Om du har en kaffemaskin med liten kapacitet kan det bli irriterande när det hela tiden tar slut. 

Våra filterkaffebryggare med en kapacitet på 1,7 l innebär att du kan brygga upp till 12 koppar kaffe. Perfekt när hela familjen vill dricka kaffe eller du har kompisar på besök.

3 cup of coffee on table

Rengöring av kaffemaskinen är superenkel

En kopp kaffe består till nästan 99 % av vatten – och vatten innehåller mineraler som kalcium och magnesium som passerar igenom kaffemaskinen och lämnar kalkavlagringar. 

Så om du använder maskinen mycket behöver den rengöras regelbundet. Men tack vare kaffemaskinens smarta rengöringscykel behöver du inte oroa dig. Tryck bara på en knapp så är det klart. Och du kan slappna av.

Lär känna dina kaffebönor

Medium grind coffee

Det finns en lång rad smaker och styrkor från hela världen och alla fungerar bra att använda med en filterkaffebryggare. Men de flesta håller med om att en lättare rostning är bäst för maximal smak, på grund av den längre bryggtiden – jämfört med en espresso. Och oavsett om du köper kaffepulver eller mal hemma bör du välja mellanmalet.

grinding lots of coffee beans

Arabica-kaffebönor är den överlägset mest populära typen av kaffebönor, och de bästa för bryggkaffe och espresso. De här bönorna är kända för sin mjuka smak med toner av choklad, kola, nötter, frukt och bär. Kaffeälskarna säger att kaffe gjort på Arabica-bönor är bäst för att dricka svart (eller med den allra minsta mjölkskvätten).

Fördelarna med att mala dina egna bönor

Doften av färskmalet kaffe är helt oemotståndlig. Men det är inte den enda fördelen med att mala dina egna bönor:

  • du kan välja exakt rätt malningsstorlek för din valda typ av bryggning
  • färska kaffebönor är fulla av antioxidanter
  • du kan experimentera med små förändringar i malningsstorlek för att påverka smaken på ditt kaffe.

Med 70 malningsstorlekar ger vår kaffekvarn dig perfekt precision för den bäst smakande koppen.

Coffee beans and grinded coffee

Goda nyheter för de som älskar bryggkaffe

Din dagliga kopp kan vara bra för dig. Färskmalda bönor är fullpackade med antioxidanter som har hälsofördelar och minskar risken för vissa sjukdomar.

Kaffe är också känt för att förbättra vissa delar av hjärnfunktionen – som minne, humör, uppmärksamhet och energinivå. Men håll koll på koffeinnivåerna, allt med måtta.

Women with a cup of black coffee

Njut av en härlig frukost

BLI INSPIRERAD
Red Artisan breakfast set with kettle and toaster
top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.