Skip the navigation

Vad kan du göra i en köksmaskin?

En KitchenAid-köksmaskin kan hjälpa dig med alla typer av skapelser. Om du undrar hur du kan få ut mesta möjliga av din köksmaskin kan du läsa våra tips och idéer.

Det finns en oändlig mängd recept som du kan skapa med din KitchenAid-köksmaskin, och du kan också spara massor av tid och ansträngning med en elvisp.

Guide till att komma igång 0

Om du just har skaffat din köksmaskin och vill ha en introduktion kan du besöka vår startguide till köksmaskin

Få inspiration från recept

För att hitta massor av inspiration till vad du kan göra kan du besöka vår receptsida.

Tips för köksmaskiner

Här är våra tips för de bästa skapelserna i en köksmaskin

Överväg att justera tiderna

Var medveten om tiden, eftersom din köksmaskin arbetar snabbare och grundligare än de flesta andra elektriska köksmaskiner. Därför måste bearbetningstiden justeras för de flesta recept för att undvika överarbetning. Avgör den perfekta bearbetningstiden genom att titta på smeten eller degen och bara arbeta tills den har nått det önskade utseende som beskrivs i receptet, t.ex. ”slät och krämig”.

Lägga till ingredienser till köksmaskinen

Den standardmetod som ska följas när du blandar smet, särskilt kaksmet och kakdeg, är att lägga till:

1/3 torra ingredienser, 1/2 flytande ingredienser, 1/3 torra ingredienser, 1/2 flytande ingredienser, 1/3 torra ingredienser.

Använd hastighet 1 tills ingredienserna har blandats och öka sedan gradvis till önskad hastighet.

Tillsätt alltid ingredienserna så nära sidan av skålen som möjligt, inte direkt i den rörliga blandardelen.

Du kan sätta stänkskydd på skålen som hjälp att tillsätta ingredienser utan spill.

Hastighet för kaksmet

När du använder förpackad kakmix använder du hastighet 4 för medelhastighet och sedan hastighet 6 för hög hastighet. För bästa resultat, bearbeta den tid som anges på förpackningen eller tills du kan se att smeten har önskad konsistens.

Lägga till nötter, russin eller kanderad frukt

Fasta ingredienser bör vändas ner under de sista sekunderna av bearbetningen, på hastighet 1.

Se till att smeten är tillräckligt tjock för att frukt eller nötter inte ska sjunka till botten av formen under gräddningen.

Klibbig frukt bör blandas med lite mjöl för att fördelas bättre i smeten.

Tillsätta flytande ingredienser eller blandningar

Blandningar som innehåller stora mängder flytande ingredienser bör blandas i lägre hastighet för att undvika stänk.

Öka hastigheten först efter att blandningen har tjocknat.

Knåda jästdegar

Använd alltid degkroken för att blanda och knåda jästdegar.

Använd hastighet 2 för att blanda eller knåda jästdegar – eftersom andra hastigheter skapar hög potential för enhetsfel.

För skålar på 4,3 liter bör du inte använda recept som kräver mer än 900 g vanligt mjöl eller 800 g fullkornsmjöl.

För skålar på 4,8 liter bör du inte använda recept som kräver mer än 1 kg vanligt mjöl eller 800 g fullkornsmjöl.

Related frequently asked questions

Was this article helpful?

yesno