Skip the navigation
hero-banner-1600x470-faq
Vanliga frågor

Hur rengör man pastavalsen och skäraren?

Ta reda på hur du rengör pastavalsen och skäraren till din KitchenAid-köksmaskin. Det är viktigt att rengöra dem efter användning. Så här gör du …

När du har gjort hemlagad pasta med pastavalsen och skäraren (5KSMPRA) eller enbart pastavalsen (5KSMPSA) måste du se till att de är rena innan du lägger undan dem.

Rengöra pastaskäraren:

Obs! Använd inte metallföremål för att rengöra pastaskäraren. Diska inte huvuddelen i diskmaskinen och sänk inte ned den i vatten eller andra vätskor. Endast knivarna tål maskindisk.

  1. Stäng av köksmaskinen (hastighet 0) och dra ut kontakten.
  2. Ta isär pastaskäraren helt.
  3. Efter att du har skurit pasta ska du låta pastaskäraren lufttorka i en timme. Ta sedan bort eventuell intorkad deg med rengöringsborsten. Om det är svårt att få ta bort intorkad deg kan du pröva att knacka på delen med handen. Använd en tandpetare om det behövs.
  4. Efter rengöring av all kvarvarande intorkad deg polerar du pastaskäraren med en mjuk, torr trasa och förvarar den på en torr plats i rumstemperatur. Diska inte pastaskärarens huvuddel i diskmaskinen.

Obs! Använd aldrig en kniv eller något annat vasst föremål för att få bort degrester. För inte en torkhandduk eller någon annan trasa genom valsarna för att rengöra dem.

Rengöra pastavalsen:

Obs! Använd inte metallföremål för att rengöra pastavalsen. Diska inte pastavalsen i diskmaskinen och sänk inte ned den i vatten eller andra vätskor. Pastavalsen ska handdiskas.

  1. Stäng av köksmaskinen (hastighet 0) och dra ut kontakten. how do you clean the pasta roller step 1
  2. Ta isär pastavalsen helt. how do you clean the pasta roller step 2
  3. Efter att du har skurit pasta ska du låta pastavalsen lufttorka i en timme. Ta sedan bort eventuell intorkad deg med rengöringsborsten. Om det är svårt att få ta bort intorkad deg kan du pröva att knacka på delen med handen. Använd en tandpetare om det behövs.
    how do you clean the pasta roller step 3
  4. Efter rengöring av all kvarvarande intorkad deg polerar du pastavalsen med en mjuk, torr trasa och förvarar den på en torr plats i rumstemperatur. Diska inte pastavalsen i diskmaskinen. how do you clean the pasta roller step 4

Obs! Använd aldrig en kniv eller något annat vasst föremål för att få bort degrester. För inte en torkhandduk eller någon annan trasa genom valsarna för att rengöra dem.

RELATERADE VANLIGA FRÅGOR

Var den här artikeln till hjälp?

yesno