Skip the navigation
hero-banner-1600x470-faq
Vanliga frågor

Hur rengör jag blendern?

KitchenAid-blendern är tålig så länge den används på rätt sätt och hålls ren. Ta reda på hur du rengör blendern varje gång du använder den här ...

Våra KitchenAid-blenders är mycket tåliga. Rengör blendern och tillbehören noggrant efter varje användning för att hålla dem i bästa skick så du kan använda dem i många år framöver.

OBS! Sänk inte ned basenheten eller sladden i vatten. Det kan skada blendern. Undvik att repa blendern. Använd därför inte slipande rengöringsmedel eller skursvampar.

Du hittar information om hur du rengör olika blendermodeller i KitchenAid-serien nedan:

Rengöra blendern K400 Artisan

 1. Rengöra basenheten och strömsladden: Dra ut kontakten till blendern före rengöring. Torka av basenheten och strömsladden med en varm, fuktig trasa och torka med en mjuk trasa. Torka rent citruspressens växelenhet med en varm, fuktig trasa och torka med en mjuk trasa.

 2. Rengöra behållaren: Ta bort allt återstående innehåll från behållaren. Fyll halva tillbringaren med varmt vatten och tillsätt 1 eller 2 droppar diskmedel. Placera tillbringaren på basenheten. Vrid blendern från (O) till ikonen för självrengöring (en vattendroppe). Tryck på start och vänta tills cykeln har avslutats. Ta loss tillbringaren, töm innehållet och skölj med varmt vatten.

 3. Rengöra i diskmaskin: tillbehör (till exempel take away-muggen, den lilla behållaren, lock, knivenhet, lockförslutning, packare, press, fruktkorg, juicebägare) kan rengöras på den övre hyllan i diskmaskinen. Själva tillbringaren kan rengöras på den nedre hyllan.

Rengöra blendern K150

 1. Rengöra basenheten och strömsladden: Dra ut kontakten till blendern före rengöring. Torka av basenheten och strömsladden med en varm, fuktig trasa och torka med en mjuk trasa. Torka rent citruspressens växelenhet med en varm, fuktig trasa och torka med en mjuk trasa.

 2. Rengöra behållaren: Ta bort allt återstående innehåll från behållaren. Fyll halva tillbringaren med varmt vatten och tillsätt 1 eller 2 droppar diskmedel. Placera tillbringaren på basenheten. Sätt fast locket på behållaren och använd sedan snabba pulser och hög hastighet i 30 sekunder. Ta loss tillbringaren, töm innehållet och skölj med varmt vatten.

 3. Rengöra i diskmaskin: tillbehör (till exempel take away-muggen, den lilla behållaren, lock, knivenhet, lockförslutning, packare, press, fruktkorg, juicebägare) kan rengöras på den övre hyllan i diskmaskinen. Själva tillbringaren kan rengöras på den nedre hyllan.

Rengöra blendern High Performance

 1. Rengöra tillbringaren: Töm tillbringaren. Fyll halva tillbringaren med varmt vatten och tillsätt 1 eller 2 droppar diskmedel. Sätt på locket på tillbringaren och kontrollera att tillbringaren sitter fast ordentligt på basenheten. Använd snabba pulser och hög hastighet i 30 sekunder. Tryck på start-/stoppknappen för att stoppa. När knivbladen slutar snurra häller du ut diskvattnet och sköljer tillbringaren med varmt vatten.

 2. Rengöra basenheten och strömsladden: Dra ut kontakten till blendern före rengöring. Torka rent basenheten och strömsladden med en varm, fuktig trasa och torka med en mjuk trasa.

 3. Rengöra i diskmaskin: Tål maskindisk (endast övre hyllan): lock, packare och ingrediensmått. Tål maskindisk (endast nedre hyllan): tillbringare. Du kan även rengöra alla delarna för hand med en fuktig trasa och varmt vatten med diskmedel. Skölj sedan delarna i varmt vatten och torka dem med en mjuk trasa.

Rengöra blendern Power Plus

 1. Rengöra basenheten och strömsladden: Dra ut kontakten till blendern före rengöring. Torka av basenheten och nätsladden med en varm, fuktig trasa. Torka rent med en fuktig trasa och torka sedan med en mjuk trasa.

 2. Rengöra tillbringaren: Var noga med att rengöra tillbringaren, locket och ingrediensmåttet efter varje användning. Låt inga ingredienser ligga kvar i tillbringaren. Fyll halva tillbringaren med varmt vatten och tillsätt 1 eller 2 droppar flytande diskmedel. Sätt på locket på tillbringaren och kontrollera att tillbringaren sitter fast ordentligt på basenheten. Vrid kontrollvredet till rengöringsprogrammet. För start-/stoppknappen upp eller ned. När programmet är klart häller du ut diskvattnet och sköljer tillbringaren med varmt vatten. Om fukt kvarstår ska du rengöra den med en mjuk trasa eller svamp.

 3. Rengöra i diskmaskin: blenderns tillbringare, lock, Flex Edge-packare och ingrediensmått tål maskindisk. Flex Edge-packaren, locket och ingrediensmåttet ska placeras i diskmaskinens övre hylla. Du kan även rengöra alla delarna för hand med hjälp av en fuktig trasa och varmt vatten med diskmedel. Skölj sedan delarna i varmt vatten och torka dem med en mjuk trasa.

Obs! Handtaget kan sitta kvar på tillbringaren under rengörings- och diskmaskinscyklerna. Om det behövs kan du ta bort handtaget för att köra det i diskmaskin separat och sedan byta ut det.

Rengöra blendern Diamond

 1. Rengöra tillbringaren: Fyll halva tillbringaren med varmt vatten och tillsätt 1 eller 2 droppar diskmedel. Placera tillbringaren på basenheten och fäst locket med ingrediensmåttet. Sätt locket på tillbringaren, tryck på hastighetsinställningen 1 Blanda och kör blendern i 5 till 10 sekunder. Ta loss tillbringaren och skölj den med varmt vatten.

 2. Rengöra basenheten och sladden: Torka av basen, strömsladden och rengör pekplattan, locken och ingrediensmåttet med en varm, fuktig trasa och torka med en mjuk trasa.

 3. Rengöra i diskmaskin: Delar som tål maskindisk: endast tillbringaren. Tillbringaren kan diskas på bottenhyllan eller handdiskas, sköljas och torkas.

Var den här artikeln till hjälp?

yesno