Hem>Support> Vanliga frågor
Hur kan vi hjälpa dig?

Varför läcker min köksmaskin olja?

Är du orolig över att din KitchenAid-köksmaskin har läckt lite olja? Om du upplever detta kan du ta reda på vad du ska göra här...

Under en KitchenAid-köksmaskins hela livslängd kan du ibland märka följande:

– några droppar olja i botten av skålen – olja som droppar från blandaraxeln – oljeläckage från låsspaken eller hastighetskontrollspåret på en köksmaskin som har vänts på sidan under transport eller förvaring.

Anledningen till detta är att köksmaskinen är fullpackad med tillräckligt mycket fast fett för att räcka under dess hela livslängd. När köksmaskinen används fördelas fettet runt dreven för att smörja dem. Med tiden kan en del olja separeras från det fasta fettet och samlas naturligt i den lägsta punkten i motorhuvudet, vilket är precis ovanför blandaraxeln när köksmaskinen är upprätt, eller hastighetskontrollen eller låsspakens spår om köksmaskinen ligger på sidan.

Det är mer sannolikt att detta händer i varmt väder och om köksmaskinen inte används så ofta. Om du använder köksmaskinen regelbundet kan du förhindra att detta händer, så börja planera din nästa läckra skapelse!

Förhindra att olja läcker från köksmaskinen

Här är några tips på hur du förhindrar att olja läcker från en KitchenAid-köksmaskin: – Slå ibland på köksmaskinen utan att ha några ingredienser i skålen. – Om du inte har använt din köksmaskin på ett tag kan du vrida den till hastighet 10 och låta den köra i 2 minuter innan du börjar använda den. Efter 2 minuter stänger du av köksmaskinen och torkar bort överflödig olja runt blandaraxeln. – Det kan hända att oljan stänker och du kan få den på kläderna under den här processen, så om du har ett stänkskydd kan det vara bra att fästa det på skålen. – Att överanvända köksmaskinen och inte låta den svalna helt mellan användningarna kan också orsaka detta.

Har du fortfarande problem?

Om inget av detta fungerar behöver du lämna in köksmaskinen på service (då tas allt gammalt fett bort, maskinen packas med nytt fett och packningen byts ut). Kontakta vår kundtjänst så här: Skicka e-post till oss här ELLER [Ring oss här](tel: 0080038104026) – detta är ett kostnadsfritt telefonnummer och tjänsten tillhandahålls på ditt lokala språk – öppet måndag till fredag från 8.00 till 17.00.

Noteringar om fettläckage

Vi försäkrar dig att:

  • Fettet har livsmedelskvalitet och är godkänt för tillfällig kontakt med livsmedel som bereds i köksmaskinen, även om det kan missfärga ljus glasyr eller potatismos. – Oljeläckage skadar inte köksmaskinen. – Du behöver inte fylla på olja i köksmaskinen som regelbundet underhåll. – Om inte köksmaskinen har förlorat en ganska stor mängd olja är det sannolikt inte ett problem. – Om köksrnaskinen låter ”normal” utan skrapande ljud kan du fortsätta använda den.

Om du vill ladda ned eller visa produktdokumentation för din apparat kan du besöka vår sida Användarhandböcker och dokumentation här

Var den här artikeln till hjälp?
top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.