Hem>Support> Vanliga frågor
Hur kan vi hjälpa dig?

Varför blir inte äggvitorna styva?

Om du vispar äggvita med din köksmaskin och det inte fungerar, kan det finnas några olika skäl till varför detta händer. Se våra råd…

Köksmaskiner används ofta för att vispa äggvitor snabbt och enkelt. Om det inte verkar fungera behöver du inte oroa dig. Här är några tips och saker att pröva.

Kontrollera mängden ägg

Vi rekommenderar att du har två eller flera äggvitor i skålen när du vispar. Om äggen är små, eller om du bara har två ägg, kan det hjälpa att börja med flatblandaren på hastighet 10 tills äggvitan är skummig. När den har blivit skummig finns det tillräckligt med volym för att du ska kunna byta till ballongvispen och vispa färdigt.

Tips för att vispa äggvitor:

– Färska, rumstempererade äggvitor vispas snabbare än äldre, kalla ägg.

– Se till att skålen du vispar äggvitorna i är ren och inte innehåller några fettrester.

– Se till att det inte är någon äggula med i äggvitorna. Äggulor har mycket högt fettinnehåll och hindrar vispningen.

– Vinsten (cream of tartar) är ett syrligt pulver som extraheras under vinframställning. Det används för att stabilisera äggviteskum och öka dess värmetolerans. Det förhindrar också att sockersirap kristalliseras och kombineras med bikarbonat till kommersiellt bakpulver. Det är luktfritt och har en lätt salt/syrlig smak. En allmän tumregel är 1/8 tesked per äggvita eller en tesked per 2,5 dl äggvita. Till maränger, använd 1/8 tesked till två äggvitor. Obs! Vinsten har en hållbarhet på ett år.

Obs! Alla våra köksmaskiner har en trådvisp som är perfekt att vispa äggvitor med.

Var den här artikeln till hjälp?
top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.