Hem>Support> Vanliga frågor
Hur kan vi hjälpa dig?
Vanliga frågor>Andra små hushållsapparater>Blenders>Felsöka blender> Varför har min KitchenAid-blender slutat fungera?

Varför har min KitchenAid-blender slutat fungera?

Du kan läsa våra råd här om blendern har slutat fungera eller om den inte startar. Ta reda på möjliga orsaker och vad du kan göra ...

Om blendern inte startar eller har stannat kan du läsa våra föreslagna skäl och råd nedan:

Är blendern ansluten till ett jordat eluttag?

Kontrollera att blendern är ansluten till ett jordat eluttag.

Har säkringen i elkretsen till blendern löst ut?

Om du har en strömbrytardosa ser du till att kretsen är sluten. Prova att koppla ur blendern och sedan ansluta den till ett jordat uttag igen.

Var blendern påslagen i mer än 2 eller 3 minuter?

Blendern stängs automatiskt av efter 2 eller 3 minuters kontinuerlig användning (beroende på modell) för att förhindra skador på blendern och säkerhetsåtgärder. Om du behöver fortsätta använda blendern stänger du av den (eller drar ur kontakten) i några minuter och börjar sedan använda blendern igen.

Har blendern fastnat?

Om blendern stannar under mixningen kan den ha blivit överbelastad eller fastnat när du blandar tunga ingredienser. Den stängs av automatiskt för att förhindra skador på motorn. Om detta händer: – dra ur sladden – ta bort tillbringaren från basenheten och använd en slickepott för att röra om bland ingredienserna i tillbringaren.

Är blendern överbelastad?

Om den är överbelastad stängs den av automatiskt för att undvika att motorn skadas. Om detta händer: – dra ur sladden – dela upp innehållet i mindre satser. För vissa recept kan påfyllning av vätska i tillbringaren också minska belastningen på blendern. Om blendern har en strömbrytare måste du trycka på den igen när du ansluter den.

Används take away-muggen eller den lilla behållaren? (Med Blender K400 eller Blender K150)

Om blendern stannar medan den arbetar med take away-muggen eller den lilla behållaren kan du behöva ingripa för att hjälpa till att pressa in innehållet i kniven. för effektiv hackning av mandel. Det är lämpligt att – dra ur sladden – skrapa väggarna på tillbringarens insida – sätta tillbaka den på basenheten och slå på blendern igen för att fortsätta med vanlig mixning.

Var den här artikeln till hjälp?
top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.