Skip the navigation

Zucchinilasagne

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Zucchini lasagna

En utsökt vegetarisk lasagne med zucchini, mozzarella och fetaost.

Duration
Totalt35min
Förberedelser15min
Tillagning20min

Redskap

StandMixerStandMixer
SheetCutterSheetCutter

Ingredienser

Portioner

2

zucchinis

200 g

fetaost

1

tomat, grovt skuren

100 g

soltorkade tomater

1 tsk

svartpeppar

1 klyfta

vitlök

200 g

mozzarella

5

basilikablad

Steg för steg

  1. Fäst frukt- och grönsakshyveln på köksmaskinen. Vrid frigöringsreglaget för kniven så att zucchinin får plats.

  2. Skala zucchinin och skär av ändarna om det behövs så att den passar i mathållaren och på matspettet.

  3. Placera zucchinin på grönsakshyveln.

  4. Kläm fast det tjocka bladet på frukt- och grönsakshyveln.

  5. Vrid hastighetskontrollen till 1 och ta emot zucchiniskivorna med händerna.

  6. Skär zucchiniskivorna så att de passar i ugnsformen.

  7. Lägg fetaost, tomat, soltorkade tomater, vitlök och svartpeppar i blendern. Blanda i 2 minuter på hastighet 6 tills såsen är slät.

  8. Lägg ett tunt lager på botten av ugnsformen och täck med zucchiniskivor.

  9. Lägg till ett lager sås och några skivor mozzarella. Upprepa det här steget tills du har slut på zucchiniskivor och sås.

  10. Sätt in formen i ugnen som är förvärmd till 200 C och grädda i 15-20 minuter.

  11. Avsluta med lite färska basilikablad.