Skip the navigation

Vegansk morotskaka

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
vegancarrotcake_thumbnail.jpg

Den här veganska morotkakan med vegansk frostning är saftig och full av smak.

Duration
Totalt1h20
Förberedelser20min
Tillagning1h

Redskap

StandMixerStandMixer
VegetableSlicerAndShredderVegetableSlicerAndShredder

Ingredienser

Portioner

300 g

morötter

310 g

mjöl

230 g

farinsocker

13 g

bakpulver

1,5 tsk

bikarbonat

2 msk

malda linfrön

2 tsk

kanel

300 ml

neutral olja

100 g

äppelmos

2 msk

äppelcidervinäger

100 g

russin

60 g

veganskt smör, rumstempererat

110 g

vegansk färskost

180 g

florsocker

Steg för steg

  1. Montera Fresh Prep skivnings-/strimlingsdelen på köksmaskinen. Tvätta och skala morötterna. Riv morötterna på hastighet 4. Ställ åt sidan.

  2. Lägg mjöl, farinsocker, bakpulver, bikarbonat, linfrön och kanel i skålen till en köksmaskin utrustad med flatblandare. Vrid till hastighet 1 och blanda i ungefär en minut.

  3. Tillsätt olja, äppelmos och vinäger. Blanda på hastighet 2 i 1 minut. Tillsätt de rivna morötterna och russinen och blanda på hastighet 2 tills allt är hopblandat.

  4. Lägg allt i en rund bakform (24 cm) klädd med bakplåtspapper och grädda i 1 timme i 180 °C. Ta ut ur ugnen och låt svalna.

  5. Lägg det veganska smöret i skålen till köksmaskinen med flatblandare av metall med silikonvinge och blanda på hastighet 4 i 1 minut. Tillsätt vegansk färskost och florsocker och blanda i 2 minuter. Använd en slickepott för att breda ut färskosten på kakan.