Vegansk morotskaka
Den här veganska morotkakan med vegansk frostning är saftig och full av smak.
Redskap
Ingredienser
Portioner
300 g
morötter
310 g
mjöl
230 g
farinsocker
13 g
bakpulver
1,5 tsk
bikarbonat
2 msk
malda linfrön
2 tsk
kanel
300 ml
neutral olja
100 g
äppelmos
2 msk
äppelcidervinäger
100 g
russin
60 g
veganskt smör, rumstempererat
110 g
vegansk färskost
180 g
florsocker
Steg för steg
Montera Fresh Prep skivnings-/strimlingsdelen på köksmaskinen. Tvätta och skala morötterna. Riv morötterna på hastighet 4. Ställ åt sidan.
Lägg mjöl, farinsocker, bakpulver, bikarbonat, linfrön och kanel i skålen till en köksmaskin utrustad med flatblandare. Vrid till hastighet 1 och blanda i ungefär en minut.
Tillsätt olja, äppelmos och vinäger. Blanda på hastighet 2 i 1 minut. Tillsätt de rivna morötterna och russinen och blanda på hastighet 2 tills allt är hopblandat.
Lägg allt i en rund bakform (24 cm) klädd med bakplåtspapper och grädda i 1 timme i 180 °C. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
Lägg det veganska smöret i skålen till köksmaskinen med flatblandare av metall med silikonvinge och blanda på hastighet 4 i 1 minut. Tillsätt vegansk färskost och florsocker och blanda i 2 minuter. Använd en slickepott för att breda ut färskosten på kakan.