i
Föregående sida
Från skafferiet

Tranbärskakor med vit choklad och brynt smör

Smaka på dessa fantastiska kakor med vit choklad och tranbär!.

Börja laga mat

Verktyg

Detaljer

12

Ingredienser

15

Steg

Tid

30'

Förberedelse

45'

Tillagning

75'

Sammanlagt

Ingredienser

  • 187 gvetemjöl
  • 4 gbikarbonat
  • 3 ghavssalt
  • 226 gosaltat smör, brynt och kylt (se tips 1)
  • 220 gfarinsocker, slätstruket mått
  • 100 gströsocker
  • 50 gägg, rumstempererat
  • 17 gäggulor, rumstempererade
  • 4 gvanilj
  • 156 ggammaldags havre
  • 170 gvit choklad
  • 120 gtorkade tranbär
Gör det nu
  • Steg 0

    Ger 22–24 kakor

  • Steg 1

    Lägg mjöl, bikarbonat och salt i en medelstor skål.

  • Steg 2

    Montera turbovisparna i rostfritt stål på din sladdlösa KitchenAid® elvisp.

  • Steg 3

    Sätt visparna i mjölblandningen och vrid till hastighet 2. Vispa ihop de torra ingredienserna i några sekunder, stäng sedan av elvispen och sätt de torra ingredienserna åt sidan.

  • Steg 4

    Lägg farinsocker och vitt socker i en skål med höga kanter och tillsätt det kylda brynta smöret. Sätt i turbovisparna i blandningen, vrid elvispen till maxhastighet 7 och vispa ihop smör och socker i 4 minuter.

  • Steg 5

    Tillsätt ägg, äggula och vanilj och fortsätt vispa på hastighet 7 i ytterligare 30 sekunder, eller tills blandningen är slät.

  • Steg 6

    Sänk hastigheten på elvispen till hastighet 2 och tillsätt långsamt mjölblandningen i tre omgångar. Stäng av elvispen när mjölet precis har blandats i.

  • Steg 7

    Tillsätt havre, tranbär och vit choklad i degen. Sätt tillbaka turbovisparna i blandningen, vrid till hastighet 4 och blanda snabbt ihop ingredienserna, cirka 10 sekunder.

  • Steg 8

    Med rena händer knådar du kakdegen lätt för att säkerställa att ingredienserna håller ihop.

  • Steg 9

    Gör golfbollsstora bollar av degen och lägg dem på en plåt. Ställ plåten i frysen i minst 10 minuter innan de gräddas.

  • Steg 10

    När bollarna har kylts placerar du dem minst 7 cm från varandra på plåten.

  • Steg 11

    Grädda kakorna i 175 ºC i 15–18 minuter eller tills kanterna börjar bli bruna. Grädda dem inte för länge.

  • Steg 12

    Låt kakorna svalna i minst 5 minuter innan du flyttar dem med en slickepott till ett galler för att svalna helt.

  • TIPS 1

    Så här bryner du smör. Börja med smör i rumstemperatur. Tärna smöret och lägg det i stekpannan. Vrid värmen till medel och rör om med en ballongvisp då och då medan det smälter. När smöret har smält börjar det bubbla. Fortsätt att vispa av och till i ytterligare 5–8 minuter. Smöret bildar först stora bubblor, och sedan bildas ett skumlager som därefter försvinner. Smöret har då blivit gyllenbrunt och bruna bitar finnas i botten av stekpannan. Stäng av spisen och ta bort stekpannan från värmen och låt den svalna i minst 15 minuter innan du använder smöret.

  • TIPS 2

    Om du gräddar kakorna i 175 ºC enligt instruktionerna får du kakor med lite höjd, rundad form och seg mitt. Om du vill ha kakor med en krispig kant och seg mitt gräddar du dem i 190 ºC i 12–15 minuter.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till nyheter och kampanjer från KitchenAid och få 5 % rabatt till ditt nästa köp.

ANMÄL DIG

Jag förstår och samtycker till innehållet i integritetsmeddelande och:




Din personliga engångsrabattkod kan endast lösas in på vår webbplats kitchenaid.se. Det kan inte kombineras med andra KitchenAid-rabatter eller kampanjer. Du får rabattkoden i ett e-postmeddelande när du prenumererar för första gången och du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Tranbärskakor med vit choklad och brynt smör

Steg 0

Ger 22–24 kakor

Steg 1

Lägg mjöl, bikarbonat och salt i en medelstor skål.

Steg 2

Montera turbovisparna i rostfritt stål på din sladdlösa KitchenAid® elvisp.

Steg 3

Sätt visparna i mjölblandningen och vrid till hastighet 2. Vispa ihop de torra ingredienserna i några sekunder, stäng sedan av elvispen och sätt de torra ingredienserna åt sidan.

Steg 4

Lägg farinsocker och vitt socker i en skål med höga kanter och tillsätt det kylda brynta smöret. Sätt i turbovisparna i blandningen, vrid elvispen till maxhastighet 7 och vispa ihop smör och socker i 4 minuter.

Steg 5

Tillsätt ägg, äggula och vanilj och fortsätt vispa på hastighet 7 i ytterligare 30 sekunder, eller tills blandningen är slät.

Steg 6

Sänk hastigheten på elvispen till hastighet 2 och tillsätt långsamt mjölblandningen i tre omgångar. Stäng av elvispen när mjölet precis har blandats i.

Steg 7

Tillsätt havre, tranbär och vit choklad i degen. Sätt tillbaka turbovisparna i blandningen, vrid till hastighet 4 och blanda snabbt ihop ingredienserna, cirka 10 sekunder.

Steg 8

Med rena händer knådar du kakdegen lätt för att säkerställa att ingredienserna håller ihop.

Steg 9

Gör golfbollsstora bollar av degen och lägg dem på en plåt. Ställ plåten i frysen i minst 10 minuter innan de gräddas.

Steg 10

När bollarna har kylts placerar du dem minst 7 cm från varandra på plåten.

Steg 11

Grädda kakorna i 175 ºC i 15–18 minuter eller tills kanterna börjar bli bruna. Grädda dem inte för länge.

Steg 12

Låt kakorna svalna i minst 5 minuter innan du flyttar dem med en slickepott till ett galler för att svalna helt.

TIPS 1

Så här bryner du smör. Börja med smör i rumstemperatur. Tärna smöret och lägg det i stekpannan. Vrid värmen till medel och rör om med en ballongvisp då och då medan det smälter. När smöret har smält börjar det bubbla. Fortsätt att vispa av och till i ytterligare 5–8 minuter. Smöret bildar först stora bubblor, och sedan bildas ett skumlager som därefter försvinner. Smöret har då blivit gyllenbrunt och bruna bitar finnas i botten av stekpannan. Stäng av spisen och ta bort stekpannan från värmen och låt den svalna i minst 15 minuter innan du använder smöret.

TIPS 2

Om du gräddar kakorna i 175 ºC enligt instruktionerna får du kakor med lite höjd, rundad form och seg mitt. Om du vill ha kakor med en krispig kant och seg mitt gräddar du dem i 190 ºC i 12–15 minuter.

top

Önskelista

Du måste vara inloggad för att lägga till produkter på önskelistan.

Gå till ditt konto

Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.