Föregående sida
Söta måsten

Tigerkaka

Ljuvlig och saftig kaka med en blandning av choklad och vanilj.

Börja laga mat

Detaljer

10

Ingredienser

6

Steg

Tid

5'

Förberedelse

15'

Tillagning

20'

Sammanlagt

Ingredienser

Hur många portioner?

  • 105 gsmör, rumstempererat
  • 150 gströsocker
  • 1.7ägg
  • 120 gvetemjöl
  • 2/3 tskbakpulver
  • 1/6 tsksalt
  • 1/2 tskvaniljextrakt
  • 26,7 mlstandardmjölk
  • 16,7 gkakaopulver
  • 2 mskvatten
  • 210 gsmör, rumstempererat
  • 300 gströsocker
  • 3.3ägg
  • 240 gvetemjöl
  • 1,3 tskbakpulver
  • 1/3 tsksalt
  • 1 tskvaniljextrakt
  • 53,3 mlstandardmjölk
  • 33,3 gkakaopulver
  • 4 mskvatten
  • 315 gsmör, rumstempererat
  • 450 gströsocker
  • 5ägg
  • 360 gvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1/2 tsksalt
  • 1 1/2 tskvaniljextrakt
  • 80 mlstandardmjölk
  • 50 gkakaopulver
  • 6 mskvatten
Gör det nu
  • Steg 1

    Tillsätt smöret och 400 g strösocker i skålen till köksmaskinen med flatblandaren. Vispa på hastighet 6 i 3 minuter tills den är fluffig.

  • Steg 2

    Sänk hastigheten till 2 och tillsätt äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt, vanilj och mjölk. Blanda på hastighet 2 tills den är väl blandad.

  • Steg 3

    Dela smeten i två skålar.

  • Steg 4

    Häll 50 g strösocker, kakapulver och vatten i en medelstor skål och vispa tills den är väl blandad. Häll i den i en av skålarna med smeten och blanda på hastighet 1 tills den är väl blandad.

  • Steg 5

    Klicka en del av vaniljsmeten i en förberedd bakform och sprid ut den över botten. Använd en annan sked och klicka en del av chokladsmeten över vaniljsmeten. Tryck ned chokladsmeten något och låt lite av vaniljsmeten synas. Upprepa dessa steg tills kakformen är fylld till 3/4.

  • Steg 6

    Grädda i 50 minuter på 175 °C i en förvärmd ugn.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till nyheter och kampanjer från KitchenAid och få 10 % rabatt till ditt nästa köp.

ANMÄL DIG

Jag förstår och samtycker till innehållet i integritetsmeddelande och:




Din personliga engångsrabattkod kan endast lösas in på vår webbplats kitchenaid.se. Det kan inte kombineras med andra KitchenAid-rabatter eller kampanjer. Du får rabattkoden i ett e-postmeddelande när du prenumererar för första gången och du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Tigerkaka

Steg 1

Tillsätt smöret och 400 g strösocker i skålen till köksmaskinen med flatblandaren. Vispa på hastighet 6 i 3 minuter tills den är fluffig.

Steg 2

Sänk hastigheten till 2 och tillsätt äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt, vanilj och mjölk. Blanda på hastighet 2 tills den är väl blandad.

Steg 3

Dela smeten i två skålar.

Steg 4

Häll 50 g strösocker, kakapulver och vatten i en medelstor skål och vispa tills den är väl blandad. Häll i den i en av skålarna med smeten och blanda på hastighet 1 tills den är väl blandad.

Steg 5

Klicka en del av vaniljsmeten i en förberedd bakform och sprid ut den över botten. Använd en annan sked och klicka en del av chokladsmeten över vaniljsmeten. Tryck ned chokladsmeten något och låt lite av vaniljsmeten synas. Upprepa dessa steg tills kakformen är fylld till 3/4.

Steg 6

Grädda i 50 minuter på 175 °C i en förvärmd ugn.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.