Skip the navigation

Tigerkaka

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Marble Cake

Ljuvlig och saftig kaka med en blandning av choklad och vanilj.

Duration
Totalt1h
Förberedelser10min
Tillagning50min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

315 g

smör, rumstempererat

450 g

strösocker

5

ägg

360 g

vetemjöl

2 tsk

bakpulver

1/2 tsk

salt

1/2

vaniljextrakt

80 ml

standardmjölk

50 g

kakaopulver

6 msk

vatten

Steg för steg

  1. Tillsätt smöret och 400 g strösocker i skålen till köksmaskinen med flatblandaren. Vispa på hastighet 6 i 3 minuter tills den är fluffig.

  2. Sänk hastigheten till 2 och tillsätt äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt, vanilj och mjölk. Blanda på hastighet 2 tills den är väl blandad.

  3. Dela smeten i två skålar.

  4. Häll 50 g strösocker, kakapulver och vatten i en medelstor skål och vispa tills den är väl blandad. Häll i den i en av skålarna med smeten och blanda på hastighet 1 tills den är väl blandad.

  5. Klicka en del av vaniljsmeten i en förberedd bakform och sprid ut den över botten. Använd en annan sked och klicka en del av chokladsmeten över vaniljsmeten. Tryck ned chokladsmeten något och låt lite av vaniljsmeten synas. Upprepa dessa steg tills kakformen är fylld till 3/4.

  6. Grädda i 50 minuter på 175 °C i en förvärmd ugn.