Föregående sida
Barn och familj

PESTOFYLLD FLÄSKFILÉ OCH DUCHESSEPOTATIS

Överraska dig själv och dina gäster med denna stärkande måltid. Den är imponerande men ändå lätt att laga.

Börja laga mat

Detaljer

16

Ingredienser

16

Steg

Tid

80'

Förberedelse

80'

Tillagning

160'

Sammanlagt

Ingredienser

  • 80 mlolivolja
  • 1/2 tsksalt, för peston
  • 100 garugula
  • 1 klyftavitlök
  • 20 gvalnötter
  • 45 gparmesanost
  • 1fläskfilé
  • 100 ggetost
  • 50 gtranbär
  • 800 gmjöliga potatisar
  • 60 mlvispgrädde
  • 40 gsmör
  • 2äggulor
  • ½ teskedsalt, för duchessepotatisen
  • ½ teskedpeppar, för duchessepotatisen
  • ¼ tskmuskot
Gör det nu
  • Steg 1

    Tillsätt olivolja, salt, arugula, vitlök, valnötter, och parmesanost i blenderkannan.

  • Steg 2

    Börja blanda på hastighet 2, öka hastigheten till 4 tills peston är blandad men inte helt slät.

  • Steg 3

    Tillsätt vid behov lite extra olivolja, en matsked i taget.

  • Steg 4

    Skär en längsgående skåra i fläskfilén och vik upp den. Platta till köttet med en kötthammare tills det är ungefär två centimeter tjockt.

  • Steg 5

    Sprid peston över fläskfilén och lämna lite utrymme på sidorna.

  • Steg 6

    Smula getosten över peston och garnera med tranbär.

  • Steg 7

    Rulla fläskfilén tätt och knyt ihop den med ett steksnöre.

  • Steg 8

    Grädda i 50 minuter i en ugn som är förvärmd till 180 °C.

  • Steg 9

    Låt filén vila i fem minuter innan du skivar den.

  • Steg 10

    Skala och koka potatisen i saltat vatten tills de är mjuka.

  • Steg 11

    Tillsätt potatisen i skålen på köksmaskinen som är utrustad med ballongvispen och börja blanda på hastighet 6.

  • Steg 12

    Värm grädden och smöret i en liten kastrull tills smöret har smält.

  • Steg 13

    Häll gräddblandningen över potatisen och tillsätt två äggulor och kryddor.

  • Steg 14

    Öka hastigheten till 10 och blanda tills det inte längre finns några klumpar.

  • Steg 15

    Överför potatismoset till en spritspåse med ett kantat munstycke och spritsa den i virvlar på en bakplåt övertäckt med bakplåtspapper.

  • Steg 16

    Frys i 30 minuter, pensla med lite uppvispat ägg och grädda i 15 minuter i en ugn som är förvärmd till 220 °C.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

PESTOFYLLD FLÄSKFILÉ OCH DUCHESSEPOTATIS

Steg 1

Tillsätt olivolja, salt, arugula, vitlök, valnötter, och parmesanost i blenderkannan.

Steg 2

Börja blanda på hastighet 2, öka hastigheten till 4 tills peston är blandad men inte helt slät.

Steg 3

Tillsätt vid behov lite extra olivolja, en matsked i taget.

Steg 4

Skär en längsgående skåra i fläskfilén och vik upp den. Platta till köttet med en kötthammare tills det är ungefär två centimeter tjockt.

Steg 5

Sprid peston över fläskfilén och lämna lite utrymme på sidorna.

Steg 6

Smula getosten över peston och garnera med tranbär.

Steg 7

Rulla fläskfilén tätt och knyt ihop den med ett steksnöre.

Steg 8

Grädda i 50 minuter i en ugn som är förvärmd till 180 °C.

Steg 9

Låt filén vila i fem minuter innan du skivar den.

Steg 10

Skala och koka potatisen i saltat vatten tills de är mjuka.

Steg 11

Tillsätt potatisen i skålen på köksmaskinen som är utrustad med ballongvispen och börja blanda på hastighet 6.

Steg 12

Värm grädden och smöret i en liten kastrull tills smöret har smält.

Steg 13

Häll gräddblandningen över potatisen och tillsätt två äggulor och kryddor.

Steg 14

Öka hastigheten till 10 och blanda tills det inte längre finns några klumpar.

Steg 15

Överför potatismoset till en spritspåse med ett kantat munstycke och spritsa den i virvlar på en bakplåt övertäckt med bakplåtspapper.

Steg 16

Frys i 30 minuter, pensla med lite uppvispat ägg och grädda i 15 minuter i en ugn som är förvärmd till 220 °C.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.