Skip the navigation

Olivtapenad

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Easy Olive Tapenade

Upptäck den här släta olivtapenaden som kan tillagas på mindre än 10 minuter!.

Duration
Totalt10min
Förberedelser10min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

25 g

färsk persilja

6 g

färsk mynta

180 g

urkärnade kalamataoliver

120 g

pimentofyllda spanska oliver

9 g

vitlöksklyftor, skalade

9 g

kapris

16 mL

färsk citronsaft

4 g

ansjovisfilé

1/2 tsk

citronskal

1/2 tsk

krossad rosépeppar

1/4 tsk

salt

1/2 tsk

svartpeppar

30 ml

olivolja

Steg för steg

  1. Montera din sladdlösa KitchenAid®-hackare genom att fästa skålen på sockeln och sätta i drivadaptern och universalkniven i skålen.

  2. Tillsätt alla ingredienser i skålen och sätt på locket.

  3. Skjut hastighetskontrollen till hastighet 1 och tryck sedan på på-knappen flera gånger för att pulsera blandningen.

  4. Öka hastighetskontrollen till 2 och håll sedan på-knappen intryckt kontinuerligt i 10 sekunder.

  5. Ta bort locket och rengör koppens sidor med en slickepott, sätt tillbaka locket och tryck på på-knappen i ytterligare 5 sekunder.

  6. Förvara tapenaden i kylen i en lufttät behållare.

  7. Om blandningen inte rör sig fritt när du hackar kan du tillsätta 1 tsk olivolja genom påfyllnadsöppningen medan du hackar.

  8. Om du vill ha en mer grovhackad tapenad kan du hacka i bara 5 sekunder när du har ökat hastigheten till 2. Ta sedan bort locket, rengör koppens sidor med en slickepott, sätt tillbaka locket och pulsera ytterligare 5–6 gånger. Ju mer du pulserar, desto mer krämig blir den slutliga strukturen.