Matchapannkakor
Fluffiga frukostpannkakor med japansk twist.
Redskap
Ingredienser
Portioner
1
ägg
140 ml
mjölk
30 g
smält smör
130 g
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
2 tsk
matchapulver
1/2 tsk
salt
neutral olja
Steg för steg
Receptet räcker till 9 pannkakor.
Knäck ett ägg i kannan till den sladdlösa stavmixern. Blanda i 20 sekunder till skummig konsistens.
Tillsätt mjölken och det smälta smöret. Blanda i 30 minuter.
Sikta mjöl, bakpulver, matcha och salt i en skål.
Tillsätt de siktade torra ingredienserna i äggblandningen och blanda tills smeten får en jämn och tjock konsistens.
Hetta upp lite neutral olja i en pannkakspanna och häll i en skopa smet. Grädda i 1 minut och vänd sedan. Grädda andra sidan i cirka 30 sekunder.
Servera pannkakorna med dina favorittillbehör.