Skip the navigation

Marinarasås med färska tomater

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
marinasauce wallpaper

Klassisk marinarasås är utsökt som pasta- eller pizzasås, med grillat rustik bröd och grönsaker, eller när den används tillsammans med ägg eller vit fisk, som svärdfisk. Det här receptet kan konserveras eller frysas så att du kan njuta av sommaren året runt.

Duration
Totalt45min
Förberedelser10min
Tillagning35min

Redskap

StandMixerStandMixer
FoodStrainerFoodStrainer
MeatGrinderMeatGrinder

Ingredienser

Portioner

2.3 kg

mogna färska tomater (roma- eller plommontomater fungerar bäst)

1 msk

tomatpuré

120 ml

extra virgin olivolja

6 kryddnejlika

vitlök

300 g

1 stor lök, grovhackad

120 ml

Chianti eller annat torrt italienskt rött vin

2 msk

strösocker

130 g

pecorinoost, riven

14 g

färska oreganoblad, finhackade

20 g

färska basilikablad, finhackade

1 msk

fint havssalt

Steg för steg

  1. Det här receptet ger dig ungefär 2 l marinarasås.

  2. Fäst passertillsatsen för frukt- och grönsaker på köksmaskinen. Placera en stor skål under passertillsatsen för att samla upp den pressade tomatblandningen och en mindre skål vid tillsatsens ände för att fånga upp fruktköttet.

  3. Tvätta och tärna tomater i bitar som är tillräckligt små för att passa i passertillsatsen för frukt och grönsaker. Lägg vitlök, lök och tomater i det stora matarbordet och använd mataren för att mata blandningen genom passertillsatsen. Använd en spatel och se till att få ut all silad tomatblandning ur delen. Släng fruktköttsmassan.

  4. Värm alla ingredienser utom parmesan och örter i en stor kastrull på medelhög värme. Låt sjuda och rör om ordentligt. Sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt i 45–60 minuter eller tills såsen har tjocknat till önskad konsistens. Ta bort från värmen och rör i de färska örterna och parmesan. Smaka och justera kryddorna vid behov.

  5. Servera genast med färsk pasta eller valfritt tillbehör. Alternativt kan du låta den svalna till rumstemperatur, täck över och förvara i kylskåpet i upp till fem dagar, i frysen i upp till sex månader eller följ konserveringsanvisningarna för längre hållbarhet i skafferiet.