Limepaj
Utsökt, läcker limepaj – tro oss, du kommer vilja äta mer än en bit!
Redskap
Ingredienser
Portioner
190 g
digestivekex
6 msk
smör, smält och avsvalnat
3 msk
strösocker
400 ml
sötad kondenserad mjölk
4
äggulor
330 ml
färsk limesaft
Steg för steg
Bryt kakorna i stora bitar och lägg dem i foodprocessorn.
Tillsätt socker och smält smör.
Blanda på hastighet 1 tills alla ingredienser är blandade.
Fördela blandningen i en bakform och tryck ned den med en sked eller ett glas.
Grädda i ugn i 10 minuter på 190°C tills den är gyllenbrun. Låt den svalna i ugnen.
Blanda försiktigt den kondenserade mjölken, äggulorna och limesaften i en skål.
Häll smeten på kexbotten och jämna ut ytan med en slickepott.
Grädda i ugn i 15 minuter på 160°C tills krämen är fast. Låt svalna helt före servering.
Dekorera pajen med limeskal.