Läckra som de är som ett mellanmål, eller instoppade i ett pitabröd med hummus och gurka.
Ingredienser
Steg 1
Sätt i universalkniven i matberedaren KitchenAid 3,1 l. Lägg alla ingredienser till köttbullarna i arbetsskålen, sätt på locket och vrid matberedaren till hög hastighet. Låt den gå tills det inte finns några stora köttbitar kvar.
Steg 2
Använd en träsked eller annat för att ta ur köttblandningen från arbetsskålen. Använd händerna för att forma/rulla blandningen till köttbullar ungefär i storlek som en golfboll.
Steg 3
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt lite olivolja för att täcka botten av pannan. När pannan är varm lägger du köttbullarna i pannan. Se till att inte det blir för trångt i pannan. Täck pannan med lock och låt steka i 4 minuter, ta sedan av locket, vänd köttbullarna, sätt på locket igen och låt det stekas i ytterligare 4 minuter. Upprepa en gång till, för en total tillagningstid på ca 12 minuter per omgång. Lägg de stekta köttbullarna i en stor skål eller ugnsform och täck med aluminiumfolie medan du lagar eventuella återstående köttbullar.
Tips
Servera köttbullarna med grekisk örtyoghurt och en sallad på strimlad lök och fänkål
Våra mest älskade rätter
Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.
Steg 1
Sätt i universalkniven i matberedaren KitchenAid 3,1 l. Lägg alla ingredienser till köttbullarna i arbetsskålen, sätt på locket och vrid matberedaren till hög hastighet. Låt den gå tills det inte finns några stora köttbitar kvar.
Steg 2
Använd en träsked eller annat för att ta ur köttblandningen från arbetsskålen. Använd händerna för att forma/rulla blandningen till köttbullar ungefär i storlek som en golfboll.
Steg 3
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt lite olivolja för att täcka botten av pannan. När pannan är varm lägger du köttbullarna i pannan. Se till att inte det blir för trångt i pannan. Täck pannan med lock och låt steka i 4 minuter, ta sedan av locket, vänd köttbullarna, sätt på locket igen och låt det stekas i ytterligare 4 minuter. Upprepa en gång till, för en total tillagningstid på ca 12 minuter per omgång. Lägg de stekta köttbullarna i en stor skål eller ugnsform och täck med aluminiumfolie medan du lagar eventuella återstående köttbullar.
Tips
Servera köttbullarna med grekisk örtyoghurt och en sallad på strimlad lök och fänkål