Föregående sida
Barn och familj

Lammköttbullar

Läckra som de är som ett mellanmål, eller instoppade i ett pitabröd med hummus och gurka.

Börja laga mat

Detaljer

9

Ingredienser

4

Steg

Tid

20'

Förberedelse

25'

Tillagning

45'

Sammanlagt

Ingredienser

  • 680 gbenfritt lammlägg
  • 15 gfärsk bladpersilja
  • 55 gströbröd
  • 10 g (2 tsk)salt
  • 1 tskspiskummin
  • 170 gfetaost
  • 1 stort/50 gägg
  • 5 g (2 tsk)citronzest
  • 1olivolja
Gör det nu
  • Steg 1

    Sätt i universalkniven i matberedaren KitchenAid 3,1 l. Lägg alla ingredienser till köttbullarna i arbetsskålen, sätt på locket och vrid matberedaren till hög hastighet. Låt den gå tills det inte finns några stora köttbitar kvar.

  • Steg 2

    Använd en träsked eller annat för att ta ur köttblandningen från arbetsskålen. Använd händerna för att forma/rulla blandningen till köttbullar ungefär i storlek som en golfboll.

  • Steg 3

    Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt lite olivolja för att täcka botten av pannan. När pannan är varm lägger du köttbullarna i pannan. Se till att inte det blir för trångt i pannan. Täck pannan med lock och låt steka i 4 minuter, ta sedan av locket, vänd köttbullarna, sätt på locket igen och låt det stekas i ytterligare 4 minuter. Upprepa en gång till, för en total tillagningstid på ca 12 minuter per omgång. Lägg de stekta köttbullarna i en stor skål eller ugnsform och täck med aluminiumfolie medan du lagar eventuella återstående köttbullar.

  • Tips

    Servera köttbullarna med grekisk örtyoghurt och en sallad på strimlad lök och fänkål

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Lammköttbullar

Steg 1

Sätt i universalkniven i matberedaren KitchenAid 3,1 l. Lägg alla ingredienser till köttbullarna i arbetsskålen, sätt på locket och vrid matberedaren till hög hastighet. Låt den gå tills det inte finns några stora köttbitar kvar.

Steg 2

Använd en träsked eller annat för att ta ur köttblandningen från arbetsskålen. Använd händerna för att forma/rulla blandningen till köttbullar ungefär i storlek som en golfboll.

Steg 3

Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt lite olivolja för att täcka botten av pannan. När pannan är varm lägger du köttbullarna i pannan. Se till att inte det blir för trångt i pannan. Täck pannan med lock och låt steka i 4 minuter, ta sedan av locket, vänd köttbullarna, sätt på locket igen och låt det stekas i ytterligare 4 minuter. Upprepa en gång till, för en total tillagningstid på ca 12 minuter per omgång. Lägg de stekta köttbullarna i en stor skål eller ugnsform och täck med aluminiumfolie medan du lagar eventuella återstående köttbullar.

Tips

Servera köttbullarna med grekisk örtyoghurt och en sallad på strimlad lök och fänkål

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.