Skip the navigation

Lammköttbullar

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Lamb Meatballs

Läckra som de är som ett mellanmål, eller instoppade i ett pitabröd med hummus och gurka.

Duration
Totalt45min
Förberedelser20min
Tillagning25min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

680 g

benfritt lammlägg

15 g

färsk bladpersilja

55 g

ströbröd

10 g (2 tsk)

salt

1 tsk

spiskummin

170 g

fetaost

1 stort/50 g

ägg

5 g (2 tsk)

citronzest

1 msk

olivolja

Steg för steg

  1. Sätt i universalkniven i matberedaren KitchenAid 3,1 l. Lägg alla ingredienser till köttbullarna i arbetsskålen, sätt på locket och vrid matberedaren till hög hastighet. Låt den gå tills det inte finns några stora köttbitar kvar.

  2. Använd en träsked eller annat för att ta ur köttblandningen från arbetsskålen. Använd händerna för att forma/rulla blandningen till köttbullar ungefär i storlek som en golfboll.

  3. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt lite olivolja för att täcka botten av pannan. När pannan är varm lägger du köttbullarna i pannan. Se till att inte det blir för trångt i pannan. Täck pannan med lock och låt steka i 4 minuter, ta sedan av locket, vänd köttbullarna, sätt på locket igen och låt det stekas i ytterligare 4 minuter. Upprepa en gång till, för en total tillagningstid på ca 12 minuter per omgång. Lägg de stekta köttbullarna i en stor skål eller ugnsform och täck med aluminiumfolie medan du lagar eventuella återstående köttbullar.

  4. Servera köttbullarna med grekisk örtyoghurt och en sallad på strimlad lök och fänkål.