Skip the navigation

Kryddig fikonmarmelad

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Spiced Fig Jam

Upptäck det här läckra receptet på kryddad fikonmarmelad som kan tillagas på mindre än 30 minuter!

Duration
Totalt25min
Förberedelser5min
Tillagning20min

Redskap

HandBlenderHandBlender

Ingredienser

225 g

torkade svarta fikon med avklippta stjälkar

118 ml

pinot noir-vin av god kvalitet

40 g

strösocker

30 ml

färsk citronsaft

1/2 tsk

citronzest

1 tsk

garam masala

nypa

havssalt

1/4 tsk

cayennepeppar (valfritt)

Steg för steg

  1. Ger 2,5 dl marmelad

  2. Lägg de torkade fikonen och pinot noir-vinet i kastrullen och lägg på ett lock.

  3. Låt fikonen och vinet sjuda på medelvärme i 10–12 minuter, eller tills fikonen har mjuknat. Stäng av värmen.

  4. Tillsätt de resterande ingredienserna i kastrullen.


  5. Montera kastrullskyddet på din sladdlösa KitchenAid®-stavmixerarm och fäst sedan armen på motorkroppen. Anslut mixern och ställ sedan mixerarmens kniv över ett fikon och tryck på hastighetskontrollen för variabel hastighet i 2 sekunder.

  6. Släpp den variabla hastighetskontrollen, placera mixerarmens bas över ett annat fikon och upprepa processen tills alla fikon har hackats.

  7. Fortsätt att flytta mixerarmen genom hela blandningen tills den är helt slät.

  8. Koppla ur enheten och lägg mixern åt sidan.

  9. Förvara marmeladen i en lufttät behållare.

  10. Experimentera genom att ersätta pinot noir-vinet med ditt bästa röda eller vita vin. Prova att tillsätta ¼ tsk färsk timjan i blandningen, eller uteslut garam masalan för en vanlig fikonmarmelad.