Kokosnötsoppa med grönsaker och curry
Redskap
Ingredienser
Portioner
420 ml
grönsaksbuljong eller vatten
420 ml
fet konserverad kokosmjölk
140 g
råa osaltade cashewnötter
1 msk
färsk limejuice
1 msk
tamari utan vete
2 tsk
finhackad ingefära
1/2 tsk
starkt currypulver
1/2 tsk
lökpulver
1/2 tsk
vitlökspulver
1/4 tsp
havssalt plus mer för att smaka av
1/8 tsk
cayennepeppar
1
liten zucchini som strimlats till nudlar
1
liten röd paprika i små tärningar
14 g
finhackad koriander
Steg för steg
Häll alla soppingredienser i behållaren till KitchenAid® Power Plus® Blender. Sätt på locket och ställ in blendern på Adapti-Blend™ sopprogram.
Blanda tills maskinen stängs av själv. Alternativt, blanda i cirka 5 minuter, börja med hastighet 1 och öka gradvis till hastighet 10.
Soppan kommer ut varm från blendern. Dela upp soppan jämnt i fyra soppskålar och lägg till lika mängd av zucchininudlar, paprika, koriander och nötter.
Servera med limeklyftor och avnjut omedelbart.