Steg 1
Fäst sikten/vågen på köksmaskinen. Sikta ned mjölet i skålen.
Steg 2
Tillsätt strösocker, salt och jäst i skålen.
Steg 3
Ställ in vatten, mjölk och den mindre mängden smör i mikrovågsugnen tills smöret har smält.
Steg 4
Fäst degkroken på köksmaskinen.
Steg 5
Häll mjölkblandningen i mjölblandningen och vrid hastighetsreglaget till 4. Blanda i 4 minuter.
Steg 6
Öka hastigheten till 6 och blanda ytterligare 3 minuter.
Steg 7
Tillsätt ägget och blanda ytterligare en minut.
Steg 8
Häll över degen på en mjölad yta och knåda en minut för hand. Låt den vila på en varm plats i 10 minuter.
Steg 9
Fäst flatblandaren av metall med silikonvinge i köksmaskinen och blanda resten av smöret, det ljusa farinsockret och kanelet på hastighet 4 tills blandningen är jämn.
Steg 10
Kavla ut degen i en rektangel och skär av kanterna vid behov. Fördela sockerblandningen över hela degen.
Steg 11
Rulla ihop degen och skär den i breda skivor. Lägg den i en smord bakform. Låt jäsa i 1 timme.
Steg 12
Grädda i 25 minuter i en ugn som är förvärmd till 170 °C.
Våra mest älskade rätter
Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.
Steg 1
Fäst sikten/vågen på köksmaskinen. Sikta ned mjölet i skålen.
Steg 2
Tillsätt strösocker, salt och jäst i skålen.
Steg 3
Ställ in vatten, mjölk och den mindre mängden smör i mikrovågsugnen tills smöret har smält.
Steg 4
Fäst degkroken på köksmaskinen.
Steg 5
Häll mjölkblandningen i mjölblandningen och vrid hastighetsreglaget till 4. Blanda i 4 minuter.
Steg 6
Öka hastigheten till 6 och blanda ytterligare 3 minuter.
Steg 7
Tillsätt ägget och blanda ytterligare en minut.
Steg 8
Häll över degen på en mjölad yta och knåda en minut för hand. Låt den vila på en varm plats i 10 minuter.
Steg 9
Fäst flatblandaren av metall med silikonvinge i köksmaskinen och blanda resten av smöret, det ljusa farinsockret och kanelet på hastighet 4 tills blandningen är jämn.
Steg 10
Kavla ut degen i en rektangel och skär av kanterna vid behov. Fördela sockerblandningen över hela degen.
Steg 11
Rulla ihop degen och skär den i breda skivor. Lägg den i en smord bakform. Låt jäsa i 1 timme.
Steg 12
Grädda i 25 minuter i en ugn som är förvärmd till 170 °C.