Kanelbullar
Det finns inget bättre än doften av nybakade kanelbullar.
Redskap
Ingredienser
Portioner
345 g
vetemjöl
60 g
strösocker
1 tsk
salt
9 g
torrjäst
120 ml
vatten
60 ml
mjölk
30+105 g
smör
1
ägg
3 tbsp
kanel
120 g
ljust farinsocker
Steg för steg
Fäst sikten/vågen på köksmaskinen. Sikta ned mjölet i skålen.
Tillsätt strösocker, salt och jäst i skålen.
Ställ in vatten, mjölk och den mindre mängden smör i mikrovågsugnen tills smöret har smält.
Fäst degkroken på köksmaskinen.
Häll mjölkblandningen i mjölblandningen och vrid hastighetsreglaget till 4. Blanda i 4 minuter.
Öka hastigheten till 6 och blanda ytterligare 3 minuter.
Tillsätt ägget och blanda ytterligare en minut.
Häll över degen på en mjölad yta och knåda en minut för hand. Låt den vila på en varm plats i 10 minuter.
Fäst flatblandaren av metall med silikonvinge i köksmaskinen och blanda resten av smöret, det ljusa farinsockret och kanelet på hastighet 4 tills blandningen är jämn.
Kavla ut degen i en rektangel och skär av kanterna vid behov. Fördela sockerblandningen över hela degen.
Rulla ihop degen och skär den i breda skivor. Lägg den i en smord bakform. Låt jäsa i 1 timme.
Grädda i 25 minuter i en ugn som är förvärmd till 170 °C.