Skip the navigation

Jordgubbsglass

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Strawberry ice cream

Fyllig och krämig jordgubbsglass som alla gillar.

Duration
Totalt4h50
Förberedelser20min
Vila4h30

Redskap

StandMixerStandMixer
IceCreamMakerIceCreamMaker

Ingredienser

Portioner

450 g

jordgubbar

9 msk

citronsaft

2

äggulor

170 g + 60 g

strösocker

360 g

vispgrädde

360 g

standardmjölk

Steg för steg

  1. Lägg glasskålen till glassmaskindelen i frysen över natten.

  2. Lägg äggulor och den större sockermängden i köksmaskinens skål. Anslut trådvispen och blanda på hastighet 10 i 3 minuter tills blandningen har blivit ljusare i färgen.

  3. Blanda mjölken och grädden i en hällskål. Vrid hastighetskontrollen till 4 och häll långsamt gräddmjölken i äggblandningen. Vispa tills allt har blandats och ser luftigt ut. Ställ in kylskåpet i 30 minuter.

  4. Ta bort stjälkarna från jordgubbarna. Täck jordgubbarna med 60 gram socker och citronsaften och låt stå i 30 minuter.

  5. Lägg jordgubbarna i en mixer och mixa i 30 sekunder på hastighet 6.

  6. Vänd ner de mixade jordgubbarna i grädden med en slickepott tills det precis har blandats. Du bör inte blanda den vispade grädden för mycket.

  7. Ta ut glasskålen till glassmaskindelen från frysen. Fäst glassmaskinen på mixerstativet.

  8. Vrid hastighetskontrollen till 4 och häll gräddblandningen i skålen. Se till att mixern snurrar innan du häller i blandningen.

  9. Vänta i 15-20 minuter tills glassen ser ut som mjukglass. Häll den sedan i en (lufttät) behållare, slå in den med plastfolie och frys i 4 timmar.