Jordgubbsglass
Fyllig och krämig jordgubbsglass som alla gillar.
Jordgubbsglass
Fyllig och krämig jordgubbsglass som alla gillar.
Redskap
Ingredienser
450 g jordgubbar
9 msk citronsaft
2 äggulor
170 g + 60 g strösocker
360 g vispgrädde
360 g standardmjölk
Steg för steg
Lägg glasskålen till glassmaskindelen i frysen över natten.
Lägg äggulor och den större sockermängden i köksmaskinens skål. Anslut trådvispen och blanda på hastighet 10 i 3 minuter tills blandningen har blivit ljusare i färgen.
Blanda mjölken och grädden i en hällskål. Vrid hastighetskontrollen till 4 och häll långsamt gräddmjölken i äggblandningen. Vispa tills allt har blandats och ser luftigt ut. Ställ in kylskåpet i 30 minuter.
Ta bort stjälkarna från jordgubbarna. Täck jordgubbarna med 60 gram socker och citronsaften och låt stå i 30 minuter.
Lägg jordgubbarna i en mixer och mixa i 30 sekunder på hastighet 6.
Vänd ner de mixade jordgubbarna i grädden med en slickepott tills det precis har blandats. Du bör inte blanda den vispade grädden för mycket.
Ta ut glasskålen till glassmaskindelen från frysen. Fäst glassmaskinen på mixerstativet.
Vrid hastighetskontrollen till 4 och häll gräddblandningen i skålen. Se till att mixern snurrar innan du häller i blandningen.
Vänta i 15-20 minuter tills glassen ser ut som mjukglass. Häll den sedan i en (lufttät) behållare, slå in den med plastfolie och frys i 4 timmar.