Skip the navigation

Hamburgerbröd

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Burger Buns

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

Duration
Totalt2h45
Förberedelser15min
Tillagning20min
Vila2h10

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

400 g

mjöl typ 45

70 ml

varmt vatten

7 g

aktiv torrjäst

25 g

smör, smält

7 g

salt

20 g

socker

90 ml

standardmjölk

2

ägg, vispade

1

äggula

40 g

sesamfrön

Steg för steg

  1. Häll det varma vattnet i en skål. Tillsätt jäst och blanda. Låt stå i 5 minuter.

  2. Lägg mjöl, salt och socker i skålen till köksmaskinen med degkroken monterad. Vrid hastighetskontrollen till 2 och mixa i 30 sekunder.

  3. Tillsätt jästblandningen, mjölk, vispade ägg och smält smör. Knåda på hastighet 2 i 5 minuter.

  4. Låt degen jäsa i 40 minuter i en skål täckt med en fuktig handduk.

  5. Vänd ut degen på en mjölad arbetsyta och knåda den snabbt för hand.

  6. Dela den i 8 lika stora delar.

  7. Forma till bollar och lägg dem på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 90 minuter.

  8. Pensla bröden med äggulorna blandade med lite vatten och strö över sesamfrön.

  9. Grädda i 15-20 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C.

  10. Låt svalna på bakgaller.