Steg 1
Häll det varma vattnet i en skål. Tillsätt jäst och blanda. Låt stå i 5 minuter.
Steg 2
Lägg mjöl, salt och socker i skålen till köksmaskinen med degkroken monterad. Vrid hastighetskontrollen till 2 och mixa i 30 sekunder.
Steg 3
Tillsätt jästblandningen, mjölk, vispade ägg och smält smör. Knåda på hastighet 2 i 5 minuter.
Steg 4
Låt degen jäsa i 40 minuter i en skål täckt med en fuktig handduk.
Steg 5
Vänd ut degen på en mjölad arbetsyta och knåda den snabbt för hand.
Steg 6
Dela den i 8 lika stora delar.
Steg 7
Forma till bollar och lägg dem på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 90 minuter.
Steg 8
Pensla bröden med äggulorna blandade med lite vatten och strö över sesamfrön.
Steg 9
Grädda i 15-20 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C.
Steg 10
Låt svalna på bakgaller.
Våra mest älskade rätter
Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.
Steg 1
Häll det varma vattnet i en skål. Tillsätt jäst och blanda. Låt stå i 5 minuter.
Steg 2
Lägg mjöl, salt och socker i skålen till köksmaskinen med degkroken monterad. Vrid hastighetskontrollen till 2 och mixa i 30 sekunder.
Steg 3
Tillsätt jästblandningen, mjölk, vispade ägg och smält smör. Knåda på hastighet 2 i 5 minuter.
Steg 4
Låt degen jäsa i 40 minuter i en skål täckt med en fuktig handduk.
Steg 5
Vänd ut degen på en mjölad arbetsyta och knåda den snabbt för hand.
Steg 6
Dela den i 8 lika stora delar.
Steg 7
Forma till bollar och lägg dem på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 90 minuter.
Steg 8
Pensla bröden med äggulorna blandade med lite vatten och strö över sesamfrön.
Steg 9
Grädda i 15-20 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C.
Steg 10
Låt svalna på bakgaller.