Skip the navigation

Espresso macchiato

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
espressomacchiato_wallpaper_vip_header_image.jpg

Unna dig en härlig njutning med den här speciella espresson med mjölkskum.

Duration
Totalt5min
Förberedelser5min

Redskap

CoffeeMachineCoffeeMachine

Ingredienser

Portioner

20 ml

mjölk

25 ml (1 shot)

espresso

efter smak

kakaopulver

efter smak

socker

Steg för steg

  1. Espresso Macchiato betyder "markerad" eller "färgad" espresso på italienska. Espresson hälls först upp i glaset, följt av en liten mängd ångad mjölk och skum. Perfekt för dig som älskar en fyllig och djärv smak.

  2. Skumma mjölken till ett ”mikroskum” som nästan har dubbelt så stor volym som den ursprungliga mjölken, med hjälp av ångröret.

  3. Gör en espresso i din favoritkopp.

  4. Toppa espresson med en klick skummad mjölk.

  5. Pudra över lite kakao efter smak och servera

  6. Använd växtbaserad mjölk om du vill ha ett mjölkfritt alternativ.