Föregående sida
Söta måsten

Enkel sockerkaka

Den här traditionella engelska sockerkakan är god till te.

Börja laga mat

Detaljer

7

Ingredienser

6

Steg

Tid

15'

Förberedelse

30'

Tillagning

45'

Sammanlagt

Ingredienser

Hur många portioner?

  • 75 gsmör, mjukt
  • 75 gströsocker
  • 1,3 storaägg
  • 75 gsjälvjäsande vetemjöl
  • 20 mlmjölk
  • 75 gvispgrädde
  • 40 ghallonsylt
  • 150 gsmör, mjukt
  • 150 gströsocker
  • 2,7 storaägg
  • 150 gsjälvjäsande vetemjöl
  • 40 mlmjölk
  • 150 gvispgrädde
  • 80 ghallonsylt
  • 225 gsmör, mjukt
  • 225 gströsocker
  • 4 storaägg
  • 225 gsjälvjäsande vetemjöl
  • 60 mlmjölk
  • 225 gvispgrädde
  • 120 ghallonsylt
Gör det nu
  • Steg 1

    Lägg det mjuka smöret och sockret i köksmaskinens skål. Fäst trådvispen och vispa på hastighet 4 tills smeten är ljus och fluffig.

  • Steg 2

    Tillsätt ägg, mjöl och mjölk och vispa på hastighet 2 i 30 sekunder. Öka hastigheten till 4 och vispa i 2 minuter.

  • Steg 3

    Dela blandningen mellan två formar på 18 cm med löstagbar botten.

  • Steg 4

    Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter på 180 °C och känn med en tandpetare att kakan är klar. Kakan är klar när tandpetaren är torr. Låt kakan svalna och ta ut kakan ur formen med löstagbar botten.

  • Steg 5

    Lägg resten av grädden i skålen till köksmaskinen med trådvisp. Vispa grädden på hastighet 8.

  • Steg 6

    Fyll sockerkakan med vispad grädde och hallonsylt och pudra sedan ovansidan med florsocker.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till nyheter och kampanjer från KitchenAid och få 10 % rabatt till ditt nästa köp.

ANMÄL DIG

Jag förstår och samtycker till innehållet i integritetsmeddelande och:




Din personliga engångsrabattkod kan endast lösas in på vår webbplats kitchenaid.se. Det kan inte kombineras med andra KitchenAid-rabatter eller kampanjer. Du får rabattkoden i ett e-postmeddelande när du prenumererar för första gången och du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Enkel sockerkaka

Steg 1

Lägg det mjuka smöret och sockret i köksmaskinens skål. Fäst trådvispen och vispa på hastighet 4 tills smeten är ljus och fluffig.

Steg 2

Tillsätt ägg, mjöl och mjölk och vispa på hastighet 2 i 30 sekunder. Öka hastigheten till 4 och vispa i 2 minuter.

Steg 3

Dela blandningen mellan två formar på 18 cm med löstagbar botten.

Steg 4

Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter på 180 °C och känn med en tandpetare att kakan är klar. Kakan är klar när tandpetaren är torr. Låt kakan svalna och ta ut kakan ur formen med löstagbar botten.

Steg 5

Lägg resten av grädden i skålen till köksmaskinen med trådvisp. Vispa grädden på hastighet 8.

Steg 6

Fyll sockerkakan med vispad grädde och hallonsylt och pudra sedan ovansidan med florsocker.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.