Steg 1
Lägg det mjuka smöret och sockret i köksmaskinens skål. Fäst trådvispen och vispa på hastighet 4 tills smeten är ljus och fluffig.
Steg 2
Tillsätt ägg, mjöl och mjölk och vispa på hastighet 2 i 30 sekunder. Öka hastigheten till 4 och vispa i 2 minuter.
Steg 3
Dela blandningen mellan två formar på 18 cm med löstagbar botten.
Steg 4
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter på 180 °C och känn med en tandpetare att kakan är klar. Kakan är klar när tandpetaren är torr. Låt kakan svalna och ta ut kakan ur formen med löstagbar botten.
Steg 5
Lägg resten av grädden i skålen till köksmaskinen med trådvisp. Vispa grädden på hastighet 8.
Steg 6
Fyll sockerkakan med vispad grädde och hallonsylt och pudra sedan ovansidan med florsocker.
Våra mest älskade rätter
Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.
Steg 1
Lägg det mjuka smöret och sockret i köksmaskinens skål. Fäst trådvispen och vispa på hastighet 4 tills smeten är ljus och fluffig.
Steg 2
Tillsätt ägg, mjöl och mjölk och vispa på hastighet 2 i 30 sekunder. Öka hastigheten till 4 och vispa i 2 minuter.
Steg 3
Dela blandningen mellan två formar på 18 cm med löstagbar botten.
Steg 4
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter på 180 °C och känn med en tandpetare att kakan är klar. Kakan är klar när tandpetaren är torr. Låt kakan svalna och ta ut kakan ur formen med löstagbar botten.
Steg 5
Lägg resten av grädden i skålen till köksmaskinen med trådvisp. Vispa grädden på hastighet 8.
Steg 6
Fyll sockerkakan med vispad grädde och hallonsylt och pudra sedan ovansidan med florsocker.