Föregående sida

Engelsk julkaka

Denna mycket fylliga, söta och mörka dessert är en traditionell brittisk efterrätt som serveras efter julmaten.

Börja laga mat

Detaljer

16

Ingredienser

7

Steg

Tid

40'

Förberedelse

40'

Sammanlagt

Ingredienser

  • 100 gurkärnade dadlar, grovt hackade
  • 100 gtorkade tranbär
  • 100 grussin
  • 100 gkanderade körsbär
  • 100 gkanderade apelsinskal, grovt hackade
  • 50 gpecannötter, grovhackade
  • 1 tskingefära, riven
  • 1 tskkanel
  • -pressad saft av en apelsin
  • -apelsinskal
  • 100 mlgrand marnier
  • 100 gsmör, mjukt
  • 100 gmörkbrunt socker
  • 2stora ägg, vispade
  • 50 gsjälvjäsande mjöl
  • 85 gfärska vita brödsmulor
Gör det nu
  • Steg 1

    Lägg dadlar, tranbär, russin, kanderade körsbär, kanderade apelsinskal och ingefära i en bunke. Tillsätt apelsinjuice, apelsinskal och Grand Marnier och värm försiktigt i 10 minuter. Rör om då och då tills juicen absorberas och blandningen är klibbig. Låt svalna.

  • Steg 2

    Lägg smör, socker, ägg och självjäsande mjöl i en skål till en köksmaskin med flatblandare. Vrid hastighetskontrollen till 6 och blanda tills det blir krämigt.

  • Steg 3

    Tillsätt fruktblandningen, nötter, brödsmulor och kanel. Blanda i omrörningshastighet tills det har arbetats in i degen.

  • Steg 4

    Smörj en kakform lätt och lägg lite bakplåtspapper i botten på formen.

  • Steg 5

    Lägg blandningen i en kakform. Täck formen med bakplåtspapper och folie. Fäst ordentligt med ett snöre och lägg sedan i en ångkokare eller en stor kastrull som innehåller tillräckligt med sjudande vatten för nå halvvägs upp på formens sidor.

  • Steg 6

    Ånga, täckt med lock, i 4 timmar i en 160 C förvärmd ugn. Kontrollera vattennivån under tillagningen och fyll på vid behov.

  • Steg 7

    Låt den svalna. Avsluta med florsocker och dekorera med t.ex. apelsiner, tranbär och rosmarin.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Engelsk julkaka

Steg 1

Lägg dadlar, tranbär, russin, kanderade körsbär, kanderade apelsinskal och ingefära i en bunke. Tillsätt apelsinjuice, apelsinskal och Grand Marnier och värm försiktigt i 10 minuter. Rör om då och då tills juicen absorberas och blandningen är klibbig. Låt svalna.

Steg 2

Lägg smör, socker, ägg och självjäsande mjöl i en skål till en köksmaskin med flatblandare. Vrid hastighetskontrollen till 6 och blanda tills det blir krämigt.

Steg 3

Tillsätt fruktblandningen, nötter, brödsmulor och kanel. Blanda i omrörningshastighet tills det har arbetats in i degen.

Steg 4

Smörj en kakform lätt och lägg lite bakplåtspapper i botten på formen.

Steg 5

Lägg blandningen i en kakform. Täck formen med bakplåtspapper och folie. Fäst ordentligt med ett snöre och lägg sedan i en ångkokare eller en stor kastrull som innehåller tillräckligt med sjudande vatten för nå halvvägs upp på formens sidor.

Steg 6

Ånga, täckt med lock, i 4 timmar i en 160 C förvärmd ugn. Kontrollera vattennivån under tillagningen och fyll på vid behov.

Steg 7

Låt den svalna. Avsluta med florsocker och dekorera med t.ex. apelsiner, tranbär och rosmarin.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.