Skip the navigation

Enkelt bananbröd

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Easy banana bread

Inget är mer hemtrevligt än ett hembakat bananbröd.

Duration
Totalt55min
Förberedelser10min
Tillagning45min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

60+16,7 g

havregryn

1/3 tsk

salt

2/3 tsk

bakpulver

2/3 tsk

bikarbonat

33 g

kokossocker

1

mogna bananer

2/3

ägg

1/3 tsk

vaniljextrakt

2/3

äppelcidervinäger

22 g

jordnötssmör

en nypa

kanel

Steg för steg

  1. Lägg 180 g havregryn i kannan till KitchenAid K400-blendern. Blanda på hastighet 5 tills den blir till ett fint pulver.

  2. Blanda havregrynspulver, salt, bikarbonat, bakpulver och kokossocker i en skål och rör om.

  3. Tillsätt 2/3 av bananerna i skålen på köksmaskinen med flatblandaren. Mixa på hastighet 4 i 30 sekunder tills bananerna är mosade.

  4. Tillsätt ägg, vaniljextrakt, äppelcidervinäger och jordnötssmör. Mixa på hastighet 4.

  5. Tillsätt de torra ingredienserna och 50 g havregryn i bananblandningen. Mixa på hastighet 4 tills smeten är slät. Häll smeten i en klädd brödform.

  6. Skär resten av banan på längden och lägg den på smeten. Toppa med havregryn och kanel.

  7. Grädda i 45 minuter vid 175 °C.