Enkelt bananbröd
Inget är mer hemtrevligt än ett hembakat bananbröd.
Redskap
Ingredienser
Portioner
60+16,7 g
havregryn
1/3 tsk
salt
2/3 tsk
bakpulver
2/3 tsk
bikarbonat
33 g
kokossocker
1
mogna bananer
2/3
ägg
1/3 tsk
vaniljextrakt
2/3
äppelcidervinäger
22 g
jordnötssmör
en nypa
kanel
Steg för steg
Lägg 180 g havregryn i kannan till KitchenAid K400-blendern. Blanda på hastighet 5 tills den blir till ett fint pulver.
Blanda havregrynspulver, salt, bikarbonat, bakpulver och kokossocker i en skål och rör om.
Tillsätt 2/3 av bananerna i skålen på köksmaskinen med flatblandaren. Mixa på hastighet 4 i 30 sekunder tills bananerna är mosade.
Tillsätt ägg, vaniljextrakt, äppelcidervinäger och jordnötssmör. Mixa på hastighet 4.
Tillsätt de torra ingredienserna och 50 g havregryn i bananblandningen. Mixa på hastighet 4 tills smeten är slät. Häll smeten i en klädd brödform.
Skär resten av banan på längden och lägg den på smeten. Toppa med havregryn och kanel.
Grädda i 45 minuter vid 175 °C.