Föregående sida
Söta måsten

Citron- och vallmofrömuffins

Utsökta, läckra muffins med mycket smak.

Börja laga mat

Detaljer

9

Ingredienser

10

Steg

Tid

30'

Förberedelse

20'

Tillagning

50'

Sammanlagt

Ingredienser

Hur många portioner?

  • 58 gsjälvjäsande mjöl
  • 58 gsmör, mjukt
  • 58 gströsocker
  • 1ägg
  • 1/3 mskvallmofrön
  • 1/3 mskcitronzest
  • 30 mlfärsk citronsaft
  • 75 gsmör
  • 133 gflorsocker
  • 117 gsjälvjäsande mjöl
  • 117 gsmör, mjukt
  • 117 gströsocker
  • 2ägg
  • 2/3 mskvallmofrön
  • 2/3 mskcitronzest
  • 60 mlfärsk citronsaft
  • 150 gsmör
  • 267 gflorsocker
  • 175 gsjälvjäsande mjöl
  • 175 gsmör, mjukt
  • 175 gströsocker
  • 3ägg
  • 1 mskvallmofrö
  • 1 mskcitronzest
  • 90 mlfärsk citronsaft
  • 225 gsmör
  • 400 gflorsocker
Gör det nu
  • Steg 1

    Lägg 175 g mjukt smör och socker i skålen till köksmaskinen med flatblandaren monterad.

  • Steg 2

    Vrid hastighetskontrollen till 4 och mixa till en lätt och luftig smet.

  • Steg 3

    Tillsätt äggen och fortsätt blanda på hastighet 4.

  • Steg 4

    Tillsätt det självjäsande mjölet, vallmofrön och citronzest. Mixa på hastighet 4 i 2 minuter tills smeten är slät.

  • Steg 5

    Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och lägg i en stor sked smet i varje form.

  • Steg 6

    Grädda 18–20 minuter på 180 °C. Låt muffinsen svalna.

  • Steg 7

    För att göra smörkrämsglasyren lägger du smör i skålen till en köksmaskin med flatblandaren monterad. Blanda smöret tills det är riktigt mjukt. Tillsätt citronjuice.

  • Steg 8

    Tillsätt florsocker lite i taget och mixa varje gång tills det har blandats in helt. Skrapa skålen när det behövs.

  • Steg 9

    Lägg smörkrämsglasyren i en spritspåse och spritsa glasyren över muffinsen.

  • Steg 10

    Strö över lite vallmofrö på muffinsen.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till nyheter och kampanjer från KitchenAid och få 10 % rabatt till ditt nästa köp.

ANMÄL DIG

Jag förstår och samtycker till innehållet i integritetsmeddelande och:




Din personliga engångsrabattkod kan endast lösas in på vår webbplats kitchenaid.se. Det kan inte kombineras med andra KitchenAid-rabatter eller kampanjer. Du får rabattkoden i ett e-postmeddelande när du prenumererar för första gången och du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Citron- och vallmofrömuffins

Steg 1

Lägg 175 g mjukt smör och socker i skålen till köksmaskinen med flatblandaren monterad.

Steg 2

Vrid hastighetskontrollen till 4 och mixa till en lätt och luftig smet.

Steg 3

Tillsätt äggen och fortsätt blanda på hastighet 4.

Steg 4

Tillsätt det självjäsande mjölet, vallmofrön och citronzest. Mixa på hastighet 4 i 2 minuter tills smeten är slät.

Steg 5

Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och lägg i en stor sked smet i varje form.

Steg 6

Grädda 18–20 minuter på 180 °C. Låt muffinsen svalna.

Steg 7

För att göra smörkrämsglasyren lägger du smör i skålen till en köksmaskin med flatblandaren monterad. Blanda smöret tills det är riktigt mjukt. Tillsätt citronjuice.

Steg 8

Tillsätt florsocker lite i taget och mixa varje gång tills det har blandats in helt. Skrapa skålen när det behövs.

Steg 9

Lägg smörkrämsglasyren i en spritspåse och spritsa glasyren över muffinsen.

Steg 10

Strö över lite vallmofrö på muffinsen.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.