Skip the navigation

Citron och vallmofrömuffins

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Lemon and poppyseed cupcakes

Utsökta, läckra muffins med mycket smak.

Duration
Totalt50min
Förberedelser30min
Tillagning20min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

58 g

vetemjöl

58 g

smör, mjukt

58 g

strösocker

3

ägg

1 msk

vallmofrön

1 msk

citronzest

30 ml

färsk citronsaft

75 g

smör

133 g

florsocker

Steg för steg

  1. Lägg 175 g mjukt smör och socker i skålen till köksmaskinen med flatblandaren monterad.

  2. Vrid hastighetskontrollen till 4 och mixa till en lätt och luftig smet.

  3. Tillsätt äggen och fortsätt blanda på hastighet 4.

  4. Tillsätt det självjäsande mjölet, vallmofrön och citronzest. Mixa på hastighet 4 i 2 minuter tills smeten är slät.

  5. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och lägg i en stor sked smet i varje form.

  6. Grädda 18–20 minuter på 180 °C. Låt muffinsen svalna.

  7. För att göra smörkrämsglasyren lägger du smör i skålen till en köksmaskin med flatblandaren monterad. Blanda smöret tills det är riktigt mjukt. Tillsätt citronjuice.

  8. Tillsätt florsocker lite i taget och mixa varje gång tills det har blandats in helt. Skrapa skålen när det behövs.

  9. Lägg smörkrämsglasyren i en spritspåse och spritsa glasyren över muffinsen.

  10. Strö över lite vallmofrö på muffinsen.