Skip the navigation

Chokladkaka utan mjöl

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Flourless chocolate cake

Den bästa chokladkakan du någonsin kommer att äta.

Duration
Totalt1h10
Förberedelser20min
Tillagning50min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

85 g

smör

225 g

bitar av mörk choklad

150 g

strösocker

6

ägg, separerade

Steg för steg

  1. Lägg chokladen och smöret i en skål och smält det i mikrovågsugnen i 30 sekunder. Låt svalna något.

  2. Separera äggen. Tillsätt äggulorna i chokladblandningen och blanda ordentligt.

  3. Lägg äggvitorna i köksmaskinen. Fäst trådvispen och vispa på hastighet 10 tills mjuka toppar bildas. Tillsätt socker gradvis och vispa tills stela toppar bildas.

  4. Vik försiktigt ned chokladblandningen under äggvitorna. Häll i en lätt smord kakform på 24 cm.

  5. Grädda i 50 minuter i en ugn på 135°C. Låt den svalna i öppen ugn. Ta ut den ur formen när den är helt avkyld.