Föregående sida

Chilaquiles med kryddig rödbetssalsa

Fira årets färg med denna kryddiga rödbetsrätt!.

Börja laga mat

Verktyg

Detaljer

17

Ingredienser

7

Steg

Tid

30'

Förberedelse

30'

Tillagning

60'

Sammanlagt

Ingredienser

  • 300 gmedelstora rödbetor, skalade och tärnade
  • 14 mlolivolja
  • 20 gliten jalapeno
  • 25 gliten schalottenlök
  • 2vitlöksklyftor
  • 3 msklimesaft
  • 1/2 limelime
  • 100 gkoriander
  • 1 1/2 tsksalt
  • 160 grapsolja
  • 10runda majstortillas
  • 2stora ägg
  • -till garnering:
  • -smulad ost
  • -crema
  • -bladskott
  • -pumpafrön
Gör det nu
  • Steg 1

    Lägg de förberedda rödbetorna i en kastrull och tillsätt tillräckligt med vatten för att precis täcka dem. Låt koka upp och sänk sedan till medelhög värme och koka i tjugo minuter, eller tills en gaffel går igenom. Ta bort från värmen.

  • Steg 2

    Medan rödbetorna kokar, värm en stekpanna på medelhög värme, tillsätt olivolja och bryn jalapeno, schalottenlök och vitlök lätt. Ställ åt sidan.

  • Steg 3

    Använd en hålsked för att flytta de kokta rödbetorna till KitchenAid-blendern, och tillsätt jalapeno, schalottenlök, vitlök, limesaft, limeskal, salt och 0,59 dl rödbetsvatten. Vrid hastigheten till 4 och mixa tills blandningen är slät. Stoppa blendern, tillsätt koriander och pulsera sedan blandningen fem till sex gånger. Ställ åt sidan.

  • Steg 4

    Tillsätt rapsolja i en stor stekpanna med höga kanter och värm på medelhög värme i tre minuter. Skär under tiden tortillabröden i små trianglar genom att skära dem i fjärdedelar som du sedan skär i halvor (eller tredjedelar). När oljan är tillräckligt varm steker du tortillatrianglarna i omgångar, ett lager i taget. Använd en tång för att vända på chipsen efter två minuter. Tillaga i ytterligare två minuter eller tills de är krispiga, men inte brända. Ta bort tortillachipsen, lägg dem på en plåt klädd med hushållspapper och salta dem lätt. Fortsätt tills alla bitar har stekts.

  • Steg 5

    När alla chips är stekta sänker du värmen till medium, tillsätter rödbetssalsan till kastrullen och låter småkoka. När rödbetssalsan sjuder tillsätter du de stekta tortillachipsen och rör om för att täcka chipen i salsan jämnt. Ta bort från värmen och ställ åt sidan.

  • Steg 6

    Ställ en stekpanna på medelvärme och täck den med lite smör eller olivolja. När den värmts upp knäcker du äggen, täcker pannan och kokar i 3–4 minuter, eller tills äggvitorna är helt kokta och äggulan är fast men fortfarande mjuk.

  • Steg 7

    Lägg salsaklädda chips på två tallrikar. Toppa varje hög med ett ägg och garnera sedan varje portion med crema och strö över ost, pumpafrön, koriander och bladskott. Servera omedelbart.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Chilaquiles med kryddig rödbetssalsa

Steg 1

Lägg de förberedda rödbetorna i en kastrull och tillsätt tillräckligt med vatten för att precis täcka dem. Låt koka upp och sänk sedan till medelhög värme och koka i tjugo minuter, eller tills en gaffel går igenom. Ta bort från värmen.

Steg 2

Medan rödbetorna kokar, värm en stekpanna på medelhög värme, tillsätt olivolja och bryn jalapeno, schalottenlök och vitlök lätt. Ställ åt sidan.

Steg 3

Använd en hålsked för att flytta de kokta rödbetorna till KitchenAid-blendern, och tillsätt jalapeno, schalottenlök, vitlök, limesaft, limeskal, salt och 0,59 dl rödbetsvatten. Vrid hastigheten till 4 och mixa tills blandningen är slät. Stoppa blendern, tillsätt koriander och pulsera sedan blandningen fem till sex gånger. Ställ åt sidan.

Steg 4

Tillsätt rapsolja i en stor stekpanna med höga kanter och värm på medelhög värme i tre minuter. Skär under tiden tortillabröden i små trianglar genom att skära dem i fjärdedelar som du sedan skär i halvor (eller tredjedelar). När oljan är tillräckligt varm steker du tortillatrianglarna i omgångar, ett lager i taget. Använd en tång för att vända på chipsen efter två minuter. Tillaga i ytterligare två minuter eller tills de är krispiga, men inte brända. Ta bort tortillachipsen, lägg dem på en plåt klädd med hushållspapper och salta dem lätt. Fortsätt tills alla bitar har stekts.

Steg 5

När alla chips är stekta sänker du värmen till medium, tillsätter rödbetssalsan till kastrullen och låter småkoka. När rödbetssalsan sjuder tillsätter du de stekta tortillachipsen och rör om för att täcka chipen i salsan jämnt. Ta bort från värmen och ställ åt sidan.

Steg 6

Ställ en stekpanna på medelvärme och täck den med lite smör eller olivolja. När den värmts upp knäcker du äggen, täcker pannan och kokar i 3–4 minuter, eller tills äggvitorna är helt kokta och äggulan är fast men fortfarande mjuk.

Steg 7

Lägg salsaklädda chips på två tallrikar. Toppa varje hög med ett ägg och garnera sedan varje portion med crema och strö över ost, pumpafrön, koriander och bladskott. Servera omedelbart.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.